Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Prim Müjdesi Binlerce Kişiyi Sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete yapılan pirim desteğinin yeni yılda da devam edeceğini açıklaması, işverenleri sevindirdi.

26.12.2018-10:48 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-11:39)

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete yapılan prim desteğinin yeni yılda da devam edeceğini açıklaması, KOBİ'lerin alacak sigortasından yararlanmasını sağlayacak devlet destekli sistem ile elektrik ve doğal gazda gerçekleşecek indirimin yılın son zamanlarında iş dünyası için moral olduğunu ifade etti.

PİRİM DESTEĞİ, İŞVERENİ SEVİNDİRDİ

Baran tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrete yapılan prim desteğinin yeni yılda  da devam etmesi kararının, iş ve istihdamın devamlılığı bakımından önem taşıdığı belirtildi.

'DOĞAL GAZ VE ELEKTRİK İNDİRİMİ MEMNUN ETTİ'

İlk defa işe alınacak işçilerin tüm sigorta ve vergi giderlerinin devlet tarafından üstlenilmesinin de istihdamın yükselmesinde önemli rolü olacağını belirten Baran, doğal gaz ve elektrik fiyatlarında yüzde 10 indirime gidilmesinin kamuoyunda büyük memnuniyet oluşturduğunu belirtti.

ERDOĞAN'IN MÜJDELERİ İŞ DÜNYASINA MORAL OLDU

Baran, enerji maliyetlerinin işletmeler üzerinde önemli bir yükü oluşturduğuna ve güçlü rekabete engel teşkil ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücrete uygulanan prim desteğinin 2019'da da devam edeceğini açıklaması, KOBİ'lerin alacak sigortasından faydalanmasını sağlayacak devlet destekli sistem ile elektrik ve doğal gazda yapılacak indirim, yılın son günlerinde iş dünyası için moral oldu. Elektrik fiyatlarına uygulanacak yüzde 10 oranındaki indirimin KOBİ ve ticarethanelere de uygulanması, moralleri daha da yükseltecektir.'

'REEL SEKTÖR VAR GÜCÜYLE ÇALIŞACAKTIR'

KOBİ'lerin alacak sigortasından yararlanmasını sağlayacak devlet destekli yeni sistemin iş dünyası için önemli olduğunu ifade eden Baran, 'Alacak sigortası iş dünyası olarak uzun zamandır talep ettiğimiz bir sistemdi. Reel sektör, desteklerin arttığı, risklerin de en aza indiği ortamda sahip olduğu tüm enerjisini üretime, ticarete ve ihracata yönlendirerek ekonomimizin daha da güçlenmesi için var gücüyle çalışacaktır.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal