Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahsettiği Tanzim Satışı Nedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek fiyatları eleştirirken "Gerekirse tanzim satışı yapabiliriz" demişti. Peki tanzim satışı nedir, sizler için araştırdık.

05.02.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-15:55) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahsettiği Tanzim Satışı Nedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yüksek gıda fiyatlarına tepki koyarak, "Fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz aracılığı ile tanzim satış gerçekleştirebiliriz." açıklamasının sonrasında herkes nedir bu tanzim satış demeye başladı. İşte tanzim satış hakkında merak edilen bütün ayrıntılar...

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Tanzim sözcük manasıyla düzene sokma, yoluna koyma manası taşımaktadır. Tanzim satış ise satıcı ücretlerinin yükselmesini engellemek, bazı malların tüketiciye ulaşmasını sağlamak için belediye ya da başka kamu kuruluşları tarafından gerçekleştirilen satışa denir.

TANZİM SATIŞ HALKIN YARARINADIR

Tanzim etmek düzene sokmayı ya da düzen getirmeyi ifade eder. Tanzim satmak ise kamu kurumlarının piyasaya müdahale biçimidir. Belediyeler ve halka hizmet için görev yapan kamu kurumlarının halkın iyiliğine piyasaya ucuz mal vermesidir.

TANZİM SATIŞ TANSA İLE BAŞLADI

Tanzim satış, Türkiye'de 1973 senesinde kurulan Tansa ile başlamıştır. İzmir'de kurulan Tansa o senelerde tüketicilere ucuz et ve kömür vermek için yola kyumuştu. Tansa, 1976 senesinde "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında ilk mağazasını kurdu. 1986'ya gelindiği zaman mağaza sayısı 12'ye çıktı.

TANSA-TANSAŞ-MİGROS DÖNÜŞÜMÜ

Meydana gelen gelişmeler ardından 15 Aralık 1986'da Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu. 1996 senesinde belediyeye ait hisselerin yüzde 32,98'i halka açıldı. 1999 senesine gelindiğinde firmanın hisselerinin büyük kısmını Doğuş Grubuna geçti. 2002 senesinde hizmet kalitesini artırmak isteyen Tansaş Macrocenter'ı kendi bünyesine dahil etti. 3 Ağustos 2006 senesinde Tansaş ve Migros birleşti. Şirket ticaret hayatına Migros ismi altında sürüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal