Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 Yatırım Programı Genelgesi Yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2019- 2021 Dönemi Yatırım Programı"na ilişkin hazırlık genelgesi yayımladı.

12.10.2018-07:37 - (Son Güncelleme: 12.10.2018-07:30) Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019 Yatırım Programı Genelgesi Yayımladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2019- 2021 Dönemi Yatırım Programı"na ilişkin hazırlık genelgesi yayımladı. 2019-2021 dönemi Orta Vadeli Mali Planı da onayladı. Temel amacın ekonomide dengelenmeyi, sürdürülebilir büyümeyi gerçekleştirmek olduğunun altını çizen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, temel önceliğin enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, tasarrufları artırmak olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu yatırım öncelikleri özel sektörün yenilikçi ve üretken yatırımlarını ve ticareti destekleyecek mahiyette belirlenecek. İş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştiren nitelikli altyapı yatırımlarına öncelik verilecek" dedi. Erdoğan'ın bu açıklaması büyük yankı uyandırdı.

60 MİLYARLIK TASARRUF

Kamu hizmeti sunumuyla doğrudan ilişkisi olmayan makam aracı, lojman ve sosyal tesislere yönelik tüm harcamalar sınırlandırılacak.

Mükerrer sağlık yatırımları teklif edilmeyecek.

Sağlık harcamalarının azaltılması için koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri geliştirilecek. İlaç maliyetlerinde ise azalma olacak.

Lüks veya ithal yoğunluğu yüksek ürünler tespit edilip vergi düzenlemesi yapılacak.

Finansman sağlanırken borçlanmalar TL cinsinden yapılacak.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından olumlu görüş verilmeyen ve yatırım programıyla ilişkisi kurulmayan hiçbir proje için dış finansman arayışına girilmeyecek.

İhalesi yapılmamış ve yapılan ancak başlanmamış projeler askıya alınacak. Mega altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yolu ve uluslararası finansmanla hayata geçirilecek.

Proje listelerinde "Etüt-Proje İşleri, devam eden projeler, yeni projeler" ayırımı yapılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal