Cumhurbaşkanı Binlerce İşçi İçin Talimat Verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, milletvekillerinden gelen istek doğrultusunda, KİT’lerdeki taşeron işçiler hakkında tekrar bir çalışma yapılması için talimatta bulunduğu öğrenildi.

13.01.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 13.01.2018-11:29) Cumhurbaşkanı Binlerce İşçi İçin Talimat Verdi!

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisi ile alakalı kadro düzenlemesi doğrultusunda, kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçilerin 10 günlük yasal başvuru dönemi önceki gün bitti. Fakat düzenlemenin kapsamına yönelik tartışmalar hala devam ediyor. Özellikle KİT’lerdeki taşeronların kapsama alınmaması hakkında sendikalar ve kamuoyundan tepki gösterirken, bunun Ak Partili vekilleri de seçim bölgelerinde sıkıntıya soktuğu belirtildi.

Ak Partili vekiller grup ve genel merkez idarecilerinin yanı sıra, yaşadıkları problemi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletti. Vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yapılan açıklamalarda “Taşeron sorununu kökten çözüyoruz” denildiğini, gidilen illerde “kadro” isteyen taşeronlara, “O iş tamam” dendiğini ifade ederek, “Ama çıkan KHK’ya baktık KİT’ler yok. Seçim bölgelerimize gidemez olduk” şeklinde yakındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yakınmalar üzerine “KİT’lerde taşeronu kaldıralım o zaman. Kendi statülerinde devam etsinler” dediğini, vekillerin, “Biz de öyle istiyoruz ama bakan, ‘o kadro anlamına gelir’ diyor” yanıtını verdikleri ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine, “Bakanla bir daha konuşun bakalım, üzerinde çalışın” dediği öğrenildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıo doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal