Covid-19 ve Türkiye Ekonomisi

Covid-19 ve Türkiye ekonomisi kapsamında yapılan araştırmalar oldukça net bir tablo çiziyor. Her ülke gibi bu salgın döneminden ülkemiz de etkilenmiştir. Durumun ne yönde ilerlediği ve nasıl tedbirler alındığını sizin için derledik! İşte tüm detaylar!

09.06.2020-13:52 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-13:48) Covid-19 ve Türkiye Ekonomisi

Ekonomi Ne Yönde Gelişecek?

Covid-19 ve Türkiye ekonomisi ile alakalı istatistiklere bakıldığı zaman 2020 yılının ilk yarısı itibari ile oldukça olumlu bir sonucun ortaya çıktığı fark ediliyor. Bu noktada temel detaylara bakıldığı zaman birçok ülke küçülmeye giderken ülkemizin ekonomisinin büyümeye devam ettiği istatistikler ile de kanıtlanmıştır. Tabii ki bu büyümenin vatandaşın hayatına ne derece yansıdığını söylemek oldukça güç!

  • Ekonominin büyüme sürecinde kişilerin genel olarak borçlanarak bir yatırım yapabildikleri fark ediliyor.
  • Bu borçlanmanın kısa vadede ne derece kar getireceği ile alakalı sorular yöneltilmeye devam ediyor.
  • İnşaat sektöründe yaşanan ilerlemenin pandemi süreci ile beraber sıkıntıya düştüğü de görülüyor. İnternet temelli olan yatırımların ve kurumların kazanımında herhangi bir değişim meydana gelmemiştir.

Bu detaylar sizin için yüksek verimliliği de beraberinde getirecek hususlar arasındadır. Ekonominin ne yönde gelişeceği hakkında analizlere göz atmak yatırım araçlarının daha fazla kar getirecek şekilde kullanılmasını da mümkün kılacaktır!

İnternet Temelli Kurumlar Büyümeye Devam Etti!

Covid-19 ve Türkiye ekonomisi ile alakalı incelemeler yapıldığı zaman özellikle internet bağlantılı şekilde satış yapan kurumların küçülmek bir kenarda dursun büyük bir atılım gerçekleştirdikleri fark ediliyor. Kişilerin neredeyse günlük market alışverişlerini dahi internet temelli biri biçimde tamamlandığı da fark edilmektedir.

Bu gibi durumların salgın ya da hastalık gibi durumlardan etkilenmemesi diğer sektörlerin önüne geçmesini mümkün kılmıştır. Verilen hizmet ne olursa olsun alım satım ve hizmet ulaştırma konusunda kesinlikle internet temelli olan detaylara büyük önem verilmelidir. internet temelli olan ve yeni dünya düzenine kolaylıkla entegre olmuş işletmelerin bu tip salgınlardan en son etkilenecek seçenekler olduğunun da dile getirilmesi gerekir.

Sıradan Vatandaş Ne Durumda?

Salgının en net etkilediği grupların başında dar ve orta gelirli aileler geliyor. Ailenin bakımın sadece bir kişinin üzerinde olduğu bu yapılarda işsizliğin ve eve giren ücret aralığının salgın ile beraber azaldığı fark edilmiştir. Devlet desteği ile beraber bu ailelerin salgın döneminden kolaylıkla çıkmasını sağlayacak bir alt yapının geliştirilmesine de büyük önem verilmiştir.

Ailelere 1000 TL değerinde yardım verilmektedir. Bu yardım 2 kereye mahsus olarak sunulacaktır. Ayrıca beslenme konusunda da yardım sunulmaya devam edilmektedir. Sıradan vatandaşın bu süreçten ancak devlet desteği ile çıkabileceği görülüyor. Sunulan yardımların ne derece yeterli olduğu ve alım gücünün ne kadar yüksek olduğu ise yorum yapan uzmanlara göre değişim gösteriyor. Bazı uzmanlar oldukça karamsar bir tablo çizerken bazı uzmanlar da ilerleyen aylarda sorunun çözüleceğinin sinyallerini veriyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal