Coronavirüse Karşı Aşı Çalışmalarına Tarım Ve Orman Bakanlığından Destek

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünün, TÜBİTAK aracılığıyla organize edilen ve coronavirüse karşı yürütülen aşı üretim çalışmasına dahil olduğunu açıkladı.

28.03.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-13:10) Coronavirüse Karşı Aşı Çalışmalarına Tarım Ve Orman Bakanlığından Destek
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünün, TÜBİTAK aracılığıyla organize edilen ve coronavirüse karşı yürütülen aşı üretim çalışmasına dahil olduğunu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünün, TÜBİTAK aracılığıyla düzenlenen ve coronavirüse karşı yürütülen aşı üretim faaliyetine dahil olduğunu ifade ederek, "Enstitümüzün bu çalışmalar içinde olması Bakanlığımız adına bizleri gururlandırıyor." diye konuştu.

Bakan Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamasında, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya dağılan coronavirüsle mücadele için gerekli faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı.

Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına devam eden Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünün, TÜBİTAK aracılığıyla organize edilen ve coronavirüse karşı yürütülen aşı üretim çalışmasına dahil olduğunu bilgisini aktaran Pakdemirli, bunun daha önce Enstitü aracılığıyla yürütülen başarılı çalışmaların sonucu olduğunun altı çizildi.

Bakan Pakdemirli, coronavirüse karşı çok ciddi önlemler aldıklarına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Öyle ki pek çok ülke virüsle mücadele konusunda iş birliği talebinde bulundu. Sağlık çalışanlarımız büyük bir özveriyle virüse karşı gayret gösteriyorlar. Bilim insanlarımız, uzmanlarımız da bu virüsü yenmek üzere bilgilerini, yeteneklerini kullanıyor. Bu kapsamda, Pendik Veteriner Kontrol Enstitümüzün de bu çalışmalar içinde olması Bakanlığımız adına bizleri gururlandırıyor. Sağlık Bakanlığına destek olmak amacıyla altyapısı müsait tüm enstitülerimiz milletimizin hizmetindedir. Biz de Bakanlık olarak araştırmacılarımızın sonuna kadar yanındayız."

Enstitünün konu olan sürece katılması sebebiyle daha önce aşı üretimleri hususunda çalışılan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş ile irtibata geçildiği belirtilen açıklamasında, iki veteriner fakültesi ile iki tıp fakültesi ve bir özel sektör firması aracılığıyla hazırlanan proje teklifinin TÜBİTAK'a sunulduğu ve 1 milyon 650 bin lira bütçeyle yürütülmesinin kabul edildiği belirtildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal