Coronavirüs, Yat Turizmine Talebi Arttırdı

İstanbul ve Marmara, Akdeniz, Ege, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, coronavirüs salgını sonrası yat turizmine talebin arttığını söyledi.

11.05.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 11.05.2020-13:37) Coronavirüs, Yat Turizmine Talebi Arttırdı

İstanbul ve Marmara, Akdeniz, Ege, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, coronavirüs salgını sonrası yat turizmine talebin arttığını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneğinin videolu konferansla gerçekleştirdiği Denizcilik Söyleşileri'nin misafiri olan Öztürk, yeni dönemde, kitlesel turizmin popülaritesini kaybedeceğine inandığını ifade etti.

Artık daha bireysel ve izole turizm alternatiflerinin revaçta olduğunu belirten Öztürk, Türk turizm kazançlarının % 20'sini oluşturan deniz turizminden de daha fazla kazanç sağlanabileceğini dile getirdi.

"İnsanların butik otellere, yat turizmine, Mavi Yolculuk'a taleplerinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Ege ve Akdeniz kıyılarında Mavi Yolculuk yeniden doğacak. Bunu önemli bir gelir kapısına dönüştürebiliriz." diye konuşan Öztürk, yat turizminde kapasite ve hijyen şartlarının belirleneceğini, 1 Haziran itibariyle "Vira Bismillah" diyeceklerini belirtti.

Coronavirüs pandemisinin deniz ticaretini negatif etkilediğine, limanların ve gemilerin yük bulamadığı için çalışamadığına işaret eden Öztürk, şu açıklamalarda bulundu

"Mesleğimiz denizcilik. Denizcilik krizlerden ilk önce etkilenen ve krizin etkilerini üzerinden en son atan sektördür. Denizcilik de stres testinden geçmeye çalışıyor. Bu dönemde dünya kargo hareketinin yüzde 88’ini gerçekleştiren denizciliğin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Ülkemiz limanları başarılı bir sınav vererek hiç aksamadan çalıştı. Dış ticaretimizde sıkıntı yaşanmadı. Her sektör 'İyi ki deniz ticareti var.' dedi. Bundan sonra özellikle demir yolu olmak üzere kombine lojistiği ön plana çıkaracak yatırımlara devam etmeliyiz. Lojistik merkez yatırımlarını ve taşımalar arası bağlantıları yaparak Türkiye'nin Lojistik Performans Endeksi'ndeki yerini yukarıya taşıyabiliriz. Ben gelecekte en iyi lojistik hizmeti sunanların Türkiye'deki firmalar olacağına inanıyorum."

Yusuf Öztürk, virüs sonrası ticaret savaşlarının devam edeceğine vurgu yaparak, üretimin tekrar doğudan batıya kaymasını öngördüklerini, Türkiye'nin tedarik merkezi olarak öne çıkacağını da ifadelerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal