Coronavirüs Salgını, Almanya'da Türk Kolonyasına Talebi Çoğalttı

Almanya'da yeni tür coronavirüs salgınına önlem almak için dezenfektan olarak kullanılan Türk kolonyası yoğun talep görüyor.

18.03.2020-11:59 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-12:03)

Almanya'da yeni tür coronavirüs salgınına önlem almak için dezenfektan olarak kullanılan Türk kolonyası yoğun talep görüyor.

Almanya'nın Frankfurt şehrti etrafındaki Mörfelden-Walldorf'taki kendi fabrikalarında kozmetik ürünler üreten bir şirketin sahibi Bülent Emekçi, açıklamalarda bulundu.

Emekçi, yeni tür coronavirüsün ortaya çıkmasından sonra neredeyse talep patlaması olan kolonya üretimi ve paketlemesine yetişemediklerini belirtti.

Kolonyanın kendine has karışımından dolayı iyi bir dezenfeksiyon sağladığını ifade eden Emekçi, "Kolonya yüzde 80'i alkol, yüzde 20'si ise su ve diğer maddelerden oluşur. Bu da yeni tip koronovirüse karşı özellikle ellerde iyi bir dezenfeksiyon sağlıyor. Bu yüzden Almanya'da kolonyaya yoğun ilgi oluyor." dedi.

"Günde iki vardiya çalışarak 12 bin şişe kolonya üretiyoruz"

Emekçi, ülkede bilhassa coronavirüs vakaları sebebiyle kolonyaya talebin arttığına vurgu yaparak, şu sözleri ekledi:

"Kolonya hammaddesini Türkiye'den getiriyoruz ve Almanya'daki kendi üretim tesislerinde kolonyayı oluşturup şişeleyerek, tüm ülkeye dağıtıyoruz. Virüs salgını nedeniyle son dönemlerde kolonyaya olan büyük talebe yetişmekte güçlük çekiyoruz. Kendi tesislerimizde ürettiğimiz çok sayıda ürünün üretimini azalttık ve kolonya üretimine yöneldik. Günde iki vardiya çalışarak, 12 bin şişe kolonya üretiyoruz."

Emekçi, kolonya üretim ve dağıtımını artırmak için Türkiye'deki şirketlerle görüştüklerine değinerek, Türkiye'de de kolonyaya talebin çok olması nedeniyle şimdilik bu çabalarının sonuçsuz kaldığını fakat faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal