Coronavirüs Alman Ekonomisini Zayıflatacak

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada "Yeni tip coronavirüsün (Covid-19) ne kadar hızlı ve ne kadar yayılacağı hala belirsiz fakat gelişmelerin çok hızlı ilerlemesi nedeniyle önemli ekonomik etkiler öngörmek zorundayız." ifadeleri kullanıldı.

16.03.2020-16:40 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-16:38) Coronavirüs Alman Ekonomisini Zayıflatacak

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ülke ekonomisine yönelik aylık raporunu yayınladı.

Yılın başında ülkedeki ekonomik durumda bir canlanma olduğu ifade edilen raporda, "Alınan siparişler ve sanayi üretimi yılın başında önemli ölçüde arttı. İmalat sektöründe iş beklentileri şubatta bir miktar iyileşme gösterdi ancak coronavirüsün ekonomik etkisi henüz fiyatlandırılmadı." İfadelerine yer verildi.

Ülkede özel tüketim göstergelerinin karışık sinyaller vermeyi sürdürdüğü, istihdamda durgunluk meydana geldiği aktarılan raporda, coronavirüsün dış ticaret üzerindeki negatif etkisi sebebiyle artık ilk çeyrekte ekonomik bir büyüme beklenmediği ifade edildi.

Ekonominin en erken üçüncü çeyreğe kadar istikrar kazanmasının beklenmediği ifade edilen raporda, Almanya'nın ekonomik büyümesinin tedarik zincirlerindeki olası aksaklıklardan ve çalışmaların askıya alınması sebebiyle üretim kaybından, düşük ihracat talebinden ve iç ekonomide önemli tüketici harcamalarının azalmasından etkilenmesinin beklendiği ifade edildi.

Coronavirüsün etkisinin gücü ve süresine ilişkin elde anlamlı bir ekonomik veri bulunmadığı için henüz güvenilir bir şekilde tahmin edilemeyeceği aktarılan raporda, "Ayrıca, coronavirüsün ne kadar hızlı ve ne kadar yayılacağı hala belirsiz ancak gelişmelerin çok hızlı ilerlemesi sebebiyle önemli ekonomik etkiler öngörmek zorundayız." ifadeleri kullanıldı.

Almanya'da ekonomi geçen yıl yüzde 0,6 büyüdü. Hükümet, coronavirüs salgınından önce büyümenin bu yıl yüzde 1,1'e çıkması bekliyordu.

Bu arada, Alman Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin), coronavirüsün şu anda önemli bir yük olmakla birlikte Almanya'nın mali sektörüne yönelik sistematik bir risk görünmediğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal