Çin'in Türkiye Yatırımı!

Çin devlet şirketi HT Solar Enerji’nin Genel Müdürü Robin Xi, ‘Sıradaki YEKA projesi eğer 1 gigawatt olursa Türkiye’ye1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğiz’ açıklamasında bulundu.

06.04.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-11:19) Çin'in Türkiye Yatırımı!

Türkiye'deki toplam yatırım değeri 20 milyon doları gören Çin devlet şirketi HT Solar Enerji'nin Genel Müdürü Robin Xi, Solarex Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye hakkında önemli ifadeler kullandı.

Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeliyle hakkında açıklama yapan Genel Müdür Xi, YEKA projesinde yer almayı ve 1 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, ‘Diğer dünya ülkelerine göre Türkiye güneş potansiyeli olarak oldukça yüksek. Geçtiğimiz yıl itibariyle YEKA projesinde yer aldık. Bir takım nedenlerden dolayı ihaleyi alamadık fakat bu yıl itibariyle yeniden giriş yapacağız. Çok olumlu düşüncelerimiz var. İstediğimizi alacağımızı hissediyorum. Sıradaki YEKA projesi eğer 1 gigawatt olursa Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım da bulunacağız’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal