Çin Sazanı Balıkçıların Yeni Kazanç Kapısı Oldu

Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünleri üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde, kilogramı 1 liradan satılan Çin sazanı, balıkçıların yeni kazanç kapısı oldu.

24.01.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 24.01.2019-08:50) Çin Sazanı Balıkçıların Yeni Kazanç Kapısı Oldu

Beyşehir Gölü'nde kazancını balıkçılıkla sağlayan ve pullu sazan ile levrek popülasyonunun beklenileni vermemesi üzerine yeni arayışlar içerisine giren balıkçılar, gölün istilacı türlerinden olan fakat ekonomik değeri pek olmayan Çin sazanı yurt dışından ilgi çekince yönünü bu balığa çevirdi.

Gölden çok fazla çıkan Çin sazanı için harekete geçen balıkçılar, avladıkları balığı kilogramı 1 lira karşılığında alıcılara veriyor. Kış mevsimi ile beraber avlanma miktarının fazla olması ise balıkçıları oldukça sevindirdi.

Gölde balıkçılıkla uğraşan Öcal Yaşar, basın muhabirlerine yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde diğer türlerin avlanamaması sebebi ile gözlerini Çin sazanı avına çevirdiklerini ifade ederek, 'Bugünlerde göl sularından bolca çıkıyor. Emeğimizin karşılığını alabiliyoruz. Kilosunu 1 liraya veriyoruz. İç piyasada fazla yenen bir balık değil ama ucuzluğu sebebiyle Suriyeliler tarafından çok tüketiliyor. O yüzden, Suriye'ye gönderiliyor.' şeklinde konuştu.

Balıkçı Mevlüt Kavaklı ise kendileri için kazanç kapısı olan sazan balığının elektroşokla yapılan avlanma ve bilinçsiz avcılık sebebi ile azaldığını belirtti.

Levrek popülasyonunun da giderek azaldığını belirten Kavaklı, 'Şu anda açıklarda zaten balık yok. Kıyı kesimlere yoğun Çin sazanı geliyor. Ama bu balığın avı da epey zahmetli oluyor. Ağı sermesi de takılan balığı toplaması da bir dert. Toplarken ağımıza da zarar veriyor. Gölün istilacı balığı ama bu mevsimde balıkçıların umudu haline geldi.' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal