ÇAYKUR 116 Bin Ton Yaş Çay Alımı Gerçekleştirdi

ÇAYKUR aracılığıyla birinci sürgün sürecinde bugüne dek 116 bin ton yaş çay alımı yapıldığı açıklandı.

01.06.2020-16:58 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-16:47) ÇAYKUR 116 Bin Ton Yaş Çay Alımı Gerçekleştirdi

ÇAYKUR aracılığıyla birinci sürgün sürecinde bugüne dek 116 bin ton yaş çay alımı yapıldığı açıklandı.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (ÇAYKUR) gelen yazılı açıklamada, yaş çay alım kampanyasının 19 Mayıs tarihinde başlatıldığı hatırlatıldı.

Tüm fabrikalarda alım yeri stokunun 7- 8 bin tonun üstünde hareket ettiği aktarılan açıklamada, şu an itibarıyla 47 işletmede toplam üretim kapasitesinin üstüne çıkılarak azami düzeylerde üretim yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, bugüne dek 116 bin ton yaş çay alındığı aktarılarak, şu açıklamada bulunuldu:

"Alım yerlerimizde bir kilogram fazla çay alabilmek ve üreticilerimizi rahatlatmak adına işletmelerimizde maksimum çay üretimi için her türlü imkanı değerlendirerek şartlarımızı zorlamaktayız. İnşallah yakın zamanda gerek bizim çabalarımız gerekse üreticilerimizin anlayışlı yaklaşımlarıyla kontenjan uygulamamızda artışlar olacağına ve daha rahat çay alımları yapacağımıza inanıyoruz. Üreticilerimizden acele etmeden mevcut kontenjan uygulamalarımıza uygun çay toplamalarını tekraren hatırlatıyoruz. Gösterdikleri anlayış için de teşekkür ediyoruz. Sürgün başında da dediğimiz gibi ÇAYKUR olarak kota karşılığı çayın alımını taahhüt etmekteyiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal