Çavuşoğlu: 'İngiltere'yle Serbest Ticaret Anlaşması İmzalamaya Çok Yakınız'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye ve İngiltere arasında sanayi ürünleri, tarım ürünleri ve hizmetlerini içeren bir serbest ticaret anlaşması için görüşmeleri sonuçlandırmaya çok yakın olduklarını açıkladı.

10.07.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-16:18) Çavuşoğlu: 'İngiltere'yle Serbest Ticaret Anlaşması İmzalamaya Çok Yakınız'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çarşamba günü Londra'ya gerçekleştirdiği ziyarette Financial Times'a verdiği demeçte, iki ülke arasında prensipte anlaşmayla ilgili hiçbir uyuşmazlık bulunmadığını fakat bazı teknik konuların son halini alması gerektiğini dile getirdi.

Serbest ticaret anlaşması görüşmeleri için ‘Çok iyi gidiyor ve sonuçlandırmaya çok yakınız’ diye konuşan Çavuşoğlu, ‘İkili ticaretimizin hacmine bakarsanız, bunun yüzde 95'ini sanayi ürünleri oluşturuyor ve bu konuda mutabık kaldık. Yüzde 5'i ise tarım ürünleri ve hizmetlerden oluşuyor’ dedi.

TİCARET BAKANLARI GÖRÜŞECEK

Gazeteye açıklamalarda bulunan İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanlığında görev yapan üst düzey bir yetkili ise ticaret anlaşması müzakerelerinin ‘iyi ilerlediğini’ ve Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss ile Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Ranil Jayawardena'nın haftaya Türk mevkidaşlarıyla görüşeceğini ifade etti.

Diğer taraftan haberde, İngiltere'nin Almanya'dan sonra Türkiye'nin ikinci en büyük ticaret ortağı olduğu ve İngiltere'yle bir serbest ticaret anlaşması imzalanmasının bilhassa otomobil üreticileri, tekstil fabrikaları ve beyaz eşya üreticileri için önemli kabul edildiği belirtildi.

İki ülke arasındaki toplam ticaretin 2019 yılında 18,8 milyar sterline çıktığı anımsatılan haberde, Türkiye'de aralarında BP, Shell, Vodafone, HSBC, Aviva ve Diageo'nun da bulunduğu 2 bin 500'ü aşkın İngiliz firması olduğuna dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal