Çalışanları İlgilendiren Kritik Karar! Yeniden Başlatılacak

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), 'Emekliliğiniz İçin Buluşuyoruz, Türkiye BES'leniyor' projesi bünyesinde, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) panel gerçekleştirdi.

18.12.2018-11:00 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-10:51)

Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM), 'Emekliliğiniz İçin Buluşuyoruz, Türkiye BES'leniyor' projesi bünyesinde, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) panel gerçekleştirdi. ÇTSO ev sahipliğinde, EGM Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Türkölmez ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan katılımıyla yapıldı. Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) bütün yönleriyle masaya yatırıldığı panelde Otomatik Katılım için öneriler de paylaşıldı.

BES BÜYÜKLÜĞÜ 85 MİLYAR LİRA

EGM Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Türkölmez, 15’inci senesini geride bırakan BES ve iki yıldır gerçekleştirilen Otomatik Katılım sisteminde ulaşılan nokta hakkında açıklamalarda bulundu. BES’teki fon büyüklüğünün 85 milyar TL’ye katılımcı kişi sayısının ise 7 milyona çıktığını, Otomatik Katılımın iki senelik performansının da 5.1 milyon katılımcı olarak gerçekleştiğini belirtti. Türkölmez, sistemin iki senelik performansını iyi bulmakla beraber şöyle konuştu: 'Sisteme yatırım yapmaya devam etmemiz geriyor ki, git gide yaşam ömrü uzayan toplumumuzda yaşam kalitesini artırabilelim.'

Türkölmez, tasarruf etmekten başka şansımızın bulunmadığını da sözlerine ekledi.

HER 2 SENEDE BİR OTOMATİK KATILIM

Türkölmez, 5-9 çalışanı olan 400 bin şirketi yakından ilgilendiren Otomatik Katılımın son fazı ile ilgili bilgi verdi. Türkölmez, '5-9 çalışanı bulunan şirketleri yakından ilgilendiren son faz 1 Ocak 2019 tarihinde başlayacak. Bu girişlerle Otomatik Katılımın iki yıla yayılan birinci aşamasının sonuna geleceğiz. Nisan 2019’da Otomatik Katılımda yeni bir boyuta geçeceğiz. Mevzuata göre, sisteme girdikten sonra çıkmış bile olsanız, iki sene sonra sisteme tekrardan alınacaksınız. Nisan 2019’da 2017 yılı itibarıyla sistemden ayrılan 6 milyon kişi tekrar sisteme dahil edilecek' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal