Çalışan Anneye Kreş Desteği 1.015 Liraya Yükseltildi

Annelere verilen kreş desteği, 304 liradan 1.015 liraya yükseldildi. Destekten faydalanmak için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın il müdürlüklerine başvurmak gerekiyor. Destek almak için gerekli koşullar da belli oldu

12.07.2019-10:06 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-16:57) Çalışan Anneye Kreş Desteği 1.015 Liraya Yükseltildi

İş dünyasındaki çalışan annelere büyük kolaylık imkanı veren düzenleme, 27 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Bu kapsamda; çalışan anneler çocuklarını kreşe gönderirse, devlet 1.015 lira (brüt asgari ücretin yarısı) destek sağlayacak. Destek daha önce 304 liraydı. Yani 711 liralık artış söz konusu.

VERGİ DIŞI OLACAK  

Bu doğrultuda çocuk bakımı sebebiyle işgücü piyasasına katılamayan annelere büyük kolaylık sağlanacak. Kadın çalışanlara yönelik kreş desteği, ek bir destek. ANcak ek bir ödeme değil. Düzenleme doğrultusunda işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor.

ŞARTLARI NELER?  

Kreş desteğinin bazı şartları var. Destekten yararlanmak için çalışanın çocuğunu gönderdiği kreş ve gündüz bakımevinin özel sektör olması şart. Dolayısıyla, çocuklarını kamuya ve kamu tüzel kişiliğine ait kreş ve gündüz bakımevlerine gönderen çalışanlar bu imkandan yararlanamayacak.

1.015 LİRALIK DESTEK NASIL ALINIR? 

Başvurular, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın illerde bulunan merkezlerine yapılabiliyor.

Kreş desteğinden faydalanmak için aktif çalışan anne olmak gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesinde annenin maaş miktarı da dikkate alınıyor. Düşük ücretle çalışan annelere öncelik tanınıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal