BRICS'ten Ortak Ödeme Sistemi Hamlesi!

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS nezdinde ortak bir ödeme sistemi üzerinde yoğunlaştıklarını bildirdi.

14.11.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-17:38)

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS nezdinde ortak bir ödeme sistemi üzerinde yoğunlaştıklarını bildirdi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kiril Dmitriyev, Brezilya’da düzenlenen BRICS Zirvesi çerçevesinde basın mensuplarına  yaptığı açıklamada, birlik üyeleri arasında ticaretin artması için ödeme sistemlerine dair çalışmaların önem kazandığına işaret etti.

Küresel ödeme sisteminin, piyasa dışı riskler barındırdığına işaret eden Dmitriyev, "BRICS İş Konseyi'nde BRICS nezdinde ortak ödeme sistemini görüştük ve bu fikir, tüm üyeler tarafından desteklendi." diye konuştu.

BRICS'in dünyadaki doğrudan yatırımların yüzde 20'sini oluşturduğuna işaret eden Dmitriyev, "Etkin çalışan bir BRICS ödeme sistemi, ulusal para birimleri üzerinden ödemeleri düzenleyebilir ve BRICS üye ülkeleri arasındaki ödemeleri ve yatırımların istikrarını sağlayabilir." dedi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın üyesi olduğu gayri resmi birlik BRICS tarafından üye ülkeler arasındaki iş birliğini artırmak için 2009’dan bu yana her sene kesintisiz olarak zirveler düzenleniyor.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal