Borsa'nın Kritik Mesajı

Siyasi konjonktürde verilemeyen mesajı, Türkiye'ye ekonomisi üzerinden vermeye çalışan egemen güçlerin odağında Borsa İstanbul vardı. Size, Borsa üzerinden sürdürülen savaşın arka planını anlatacağız.

10.10.2020-10:31 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-11:57) Borsa'nın Kritik Mesajı

Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Türkiye, siyasi konjonktürde ciddi bir süreçten geçerken, küresel bir baskı altında tutuluyor.

Bu durum, ekonomiye, hak etmediği bir görüntü olarak yansıyor. TL varlık cinsinden, Borsa İstanbul üzerinden yürütülen ve sessiz sedasız kazanılan bir savaşı anlatacağız.

KRİTİK DESTEK KIRILDI VE TÜRKİYE SİLKİNDİ!

BIST 100 endeksi için, 1.147 puan korunması gereken bir destek noktası idi.

Buna karşın, dün 1.143 ile en düşük seviyesini gören Borsa İstanbul kısa bir süre için korkuttu.

Haftanın son işlem gününde Borsa İstanbul, 1.170 puanı aşsa da günü 1.165,70 puandan kapadı.

Borsa İstanbul, haftalık bazda yüzde 1,81 oranında artarken, piyasalara da çok kritik bir mesaj verdi.

Borsa, gün boyu inişli, çıkışlı bir görüntü verse de, mesajı kapanış rakamı verir.

Borsa İstanbul’un haftayı, 1.159 puanın üzerinde tamamlaması alım sinyali açısından önemliydi. Böylece, haftanın son işlem gününü 1.165 puandan kapatan Borsa, alım yönünde güçlü bir mesaj verdi.

BORSANIN ARDINDAKİ SİYASİ GELİŞMELER!

Türkiye’nin bir süredir Doğu Akdeniz’de, Yunanistan ve AB ile devam eden siyasi geriliminde, AB, Türkiye’ye yaptırım uygulama tehdidi bile göndermiş, bununla birlikte bu cephede taraflar müzakere masası konusunda anlaşınca, aba altından sopa gösterilse de ortalık sakinleşmişti.

KKTC’de bulunan, kapalı Maraş bölgesinin açılacağı bilgisine gelen tepkiler devam ederken, Sinop’ta S-400 füze sisteminin denemelerinin yapılacağı bilgisine ABD’den tepkiler geldi.

Biri Demokrat, diğeri Cumhuriyetçi iki senatör, Türkiye’nin S-400’leri denemesine karşı yaptırım uygulanmasını istedi. Yaptırım mesajı ABD Dışişleri’ne iletildi.

BORSA'NIN ÇÖKÜŞÜ, TÜRKİYE'NİN DİZ ÇÖKTÜRÜLMESİYDİ

ABD, bu konuda resmi bir açıklama yapmadı.

İşte siyasette bu gelişmeler yaşanırken, TL cinsinden varlıkların temsil edildiği Borsa İstanbul’daki bir çöküş kabul edilemezdi.

BORSA BİR HAFTADA, 610 MİLYON DOLAR YABANCI YATIRIMCI ÇEKTİ

Oysa, ekonomide doğru adımlar atılmış, bir haftalık sürede, 610 milyon dolar yabancı yatırımcı çeken Borsa iyi bir başlangıç yapmıştı.

Hisse senetleri uzmanları, salt ekonomik verilere bakarak, yeni rekorlar beklerken, egemen güçler Türkiye’yi ekonomisi üzerinden cezalandırılmak üzere harekete geçmişti.

Ve asıl hedef, Borsa İstanbul’du.

Bununla birlikte, akli selim galip geldi ve 1.147 puanlık desteği aşağı yönlü kırıp, eyvah batıyor, denilen Borsa, sadece saniyeler içinde güçlü alımlarla, adeta silkindi.

Ve, 12 Ekim Pazartesi günü için Borsa İstanbul, yatırımcısına alım için güçlü bir mesaj verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal