Borsa’dan Derinleşme Hamlesi

Borsa İstanbul'da derinliği arttırma hedefi ile ikili grup ayrımı kaldırılarak sadeleşmeye gidildi. Bakan Albayrak, Borsa'nın artık, daha öngörülebilir, olduğunu açıkladı.

01.10.2020-15:05 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-15:01) Borsa’dan Derinleşme Hamlesi

 

Borsa İstanbul, pay piyasasındaki pazarını büyütmek üzere, bugünden itibaren ikişer gruplu ayrımları kaldırarak, sadeleşmeye gitti.

Haber365 Ekonomi Servisi’nin ulaştığı, Borsa İstanbul, pay piyasasını sadeleştirerek, pay piyasasındaki Pazar payını arttırmayı hedeflediğini kaydetti. Yeni uygulama bugünden itibaren devreye alındı.

HEDEF, DAHA DERİN BİR BORSA İSTANBUL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konuyla ilgili olarak, twitter hesabından, Borsa’nın yeni yapısının, hayırlı olmasını, diledi.

Albayrak, sermaye piyasalarını derinleştirmek ve yatırımcı sayısını arttırmanın, Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) doğrultusunda, öncelediklerini ifade etti.

ALBAYRAK: BORSA ARTIK DAHA ÖNGÜRÜLEBİLİR!

Bakan Berat Albayrak, sadeleştirilmiş yeni hisse gruplandırmasının, daha öngörülebilir, olduğunu söyledi.

BORSA İSTANBUL: İKİLİ GRUP AYRIMI KALKIYOR!

Borsa İstanbul, Yıldız Pazar Grup 1 ve Grup 2; Ana Pazar Grup 1 ve Grup 2 gibi, ikişer gruplu ayrımların kaldırıldığı belirtildi.

Borsa İstanbul, pay piyasasında pazar yapılanması, pazarlardaki işlem görme esasları, pazarlar arası geçiş ve kota alma kriterlerinin değiştiği kaydedildi.

Kurum, 1 Ekim’de devreye alınan uygulama ile pazar derinliğinin arttırılmasının hedeflendiğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal