Borsada Yeni Hedef 150 Bin Seviyesine Ulaşmak

İş Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen, "2020 yılında BIST 100 endeksinin 135 bin seviyesine yükselmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

31.12.2019-16:44 - (Son Güncelleme: 31.12.2019-16:42) Borsada Yeni Hedef 150 Bin Seviyesine Ulaşmak

Analistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi, ülke risk priminin 150 seviyesine gerilemesi ve mevduat faizlerinin düşük tek hanelere inmesi senaryolarında 2020'de BIST 100 endeksinde 150 bin puanın görülebileceğini bekliyor.

Küresel çapta risk algısının görece yüksek seyirde izlediği, tahvil getirilerinin rekor düşük seviyelere gerilediği ve altının ons fiyatının yaklaşık son 6 yılın en yükseğine çıktığı dönemde, pay piyasalarında ralli devam etti.

Gelişmiş ülke merkez bankalarının güvercin tutumu da pay piyasalarına olan talebi destekleyen diğer bir unsur oldu. Merkez bankalarının bu duruşunu 2020 yılında da devam ettireceği beklentileri, pay piyasalarındaki yukarı yönlü trendi desteklemeyi sürdürecek.

Analistler, Türkiye’nin büyüme hamlesindeki başarının devamı, düşen faizler, kurda istikrar ve oynaklığın azalması, tahvil faizlerindeki gerileme, ülke risk primindeki iyileşme, ülke kredi notlarının yükselmesi ve gelişen ülke hisselerine yönelik ilginin yeniden artması neticesinde BIST 100 endeksinde tarihi zirvelerin görülebileceğini kaydetti.

ABD ile Çin arasında varılan ticaret anlaşmasının birinci fazının risk iştahını 2020 için daha da artırmasını beklediklerini ifade eden analistler, özellikle iskontolu hisselerde yükseliş olabileceğine vurgu yaptı.

Analistler, gelişmekte olan ülke endekslerinin ortalama Fiyat/Kazanç (F/K) oranlarının yaklaşık 15,4 seviyelerinde bulunduğunu, Borsa İstanbul'da F/K oranının yaklaşık 8,9 olduğunu, dolayısıyla önemli bir getiri potansiyelinin bulunduğunun altını çizdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal