Borsada Endeksten Sıfır Atılmasıyla İlgili Testler Haziranda Başlıyor

Borsa İstanbul'da endeksten 2 sıfır atılmasıyla ilgili testlerin 5 Haziran'da başlayacağı açıklandı.

15.05.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-16:37) Borsada Endeksten Sıfır Atılmasıyla İlgili Testler Haziranda Başlıyor
Borsa İstanbul'da endeksten 2 sıfır atılmasıyla ilgili testlerin 5 Haziran'da başlayacağı açıklandı.

Borsa İstanbul idaresi aracılığıyla üyelere yollanan duyuruda "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması Projesi"nde provaların 5 Haziran'da başlayacağı belirtildi.

Bildiride, daha önce üyeler ve paydaşlardan gelen istekler doğrultusunda 27 Temmuz'a alındığı anımsatılan endekslerden 2 sıfır atılmasıyla ilgili projede, prova katılımcılarının bağlantı denemelerini 1-3 Haziran'da yapması gerektiği belirtildi.

Endekslerden sıfır atılmasıyla ilgili provalarda canlı ortam verilerinin kullanılacağı ifade edilen duyuruda, 4 defa canlıya geçiş provası yaptığı ve her periyotta minimum 3 gün test olanağı sunulacağı belirtildi.

Bildiriye göre ilk prova 5-10 Haziran'da yapılacak. Sonraki provaların da sırasıyla 12-19 Haziran, 26 Haziran-3 Temmuz ve 10-17 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanıyor.

Borsa İstanbul aracılığıyla 2 Nisan'da gelen açıklamada, coronavirüs salgını önlemlerinin sebep olduğu olağanüstü şartlar ve değişen çalışma şekli sebebiyle, üyelerden gelen istekler yönünde "BISTECH Sistemi 2.11 Versiyon Geçişi" ile "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması"na ilgili projelerin ertelendiği belirtilmişti.

Testlerin başarılı sonuç vermesi halinde "BISTECH Sistemi 2.11 Versiyon Geçişi"nin 6 Temmuz, "BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması"nın da 27 Temmuz'da yapılması hedefleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal