Borsa İstanbul (BİST) Nedir?

Borsa İstanbul A.Ş. olarak bilinen BIST, borsacılık faaliyetlerini hayata geçirme amacıyla 30 Aralık 2012'de kuruldu ancak 3 Nisan 2013 tarihinde faaliyet iznini almıştır. Sermaye sektöründeki borsaları tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan BIST ne iş yapar? BIST nedir?

21.01.2021-16:56 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-16:56) Borsa İstanbul (BİST) Nedir?

Faaliyetlerine 2013 yılında başlayan BIST, yatırımcılara sermaye piyasası araçları için güvenilir bir ortamda alım-satım olanağı sağlayan kurumdur. Peki BIST tam olarak nedir?

BIST NEDİR?

Borsa İstanbul, Türkiye'de 1985 yılında açılan sermaye piyasasında faaliyet gösteren Türk ve yabancı kaynaklı bankalara, aracı kurumlara saklama ile takas hizmeti verir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olan ismi 5 Nisan 2013 tarihinde 'Borsa İstanbul' olarak değiştirilmiştir. Ayrıca 'Yatırıma değer!' resmî slogan olarak kabul edilmiştir.

Borsa İstanbul çatısı altında 800'den fazla şirket işlem görmektedir. 24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

BIST, hisse senetlerinin işlem gördüğü İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasası (VOB) ve İstanbul Altın Borsası’nın (İAB) bir araya gelmesiyle meydana getirilmiş borsadır.

BIST'TE MANTIK NEDİR?

Borsada para kazanma mantığı; fiyatı düşükken almak, fiyatı yükselirken satmak ve aradaki fiyat farkından para kazanmaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal