Borçlu Belediyelere İller Bankasından Müjde

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, "Coronavirüs nedeniyle, İller Bankası üzerinden borçlu belediyelerimizden yapılan kesintiler yapılmayacak" dedi.

08.04.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-14:53) Borçlu Belediyelere İller Bankasından Müjde
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, "Coronavirüs nedeniyle, İller Bankası üzerinden borçlu belediyelerimizden yapılan kesintiler yapılmayacak" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Başkanlığında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile 17 kadın belediye başkanının katılmasıyla, coronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle belediye hizmetlerinin geliştirilmesini telekonferansla görüşüldü.

Yerel idarelerin de bu anlamda mühim bir misyon sırtlandığını belirten Şahin, "Kentlerimizin malını ve canını korumak adına hepimiz önemli çalışmalar yapıyoruz. İnsani bir sorunla karşı karşıyayız. Şimdi güç birliği zamanı. Birbirimizle kenetlenerek, iş birliğiyle sorunları çözmemiz gerekiyor. Zaten toplum da bizden bunu bekliyor. Şu an bireysel görüşlerimizi bir kenara bırakarak çalışma vakti." şeklinde konuştu.

Şahin, borçlu belediyelerin kesintileriyle alakalı yeni bir döneme geçildiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz günlerde TBB'nin encümenini toplayarak neler yapabileceğimizle ilgili görüşmeler yaptık. Bu kapsamda belediyelerimizin bizden ve devletimizden beklentileriyle ilgili 9 madde hazırladık. Bunu ilgili bakanlıklarımız olan İçişleri ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarımıza ilettik. Onlar, bu yaptığımız çalışmadan çıkan sonuçları değerlendirdi. Bu anlamda borçlu belediyelerimizden yapılan kesintilerle ilgili çalışma da ön plana çıktı ve kesintiyi yapmama gündeme geldi. Koronavirüs nedeniyle, İller Bankası üzerinden borçlu belediyelerimizden yapılan kesintiler yapılmayacak. Bu anlamda belediyelerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Fatma Şahin, açıklamalarının devamında Gaziantep'te alınan ve uygulanan önlemleri anlattı.

Görüşmede, öteki belediye başkanları da görev ile sorumluluk sahalarındaki faaliyetleri anlatarak, tavsiye ve fikirlerini dile getirdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal