Booking.com İle İlgili Kritik Gelişme!

Dünyanın önde gelen online rezervasyon sitesi booking.com'un kendisi ile ilgili verilen engelleme kararına yaptığı itiraz mahkeme tarafından bir defa daha geri çevrildi.

30.10.2018-16:40 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-16:35) Booking.com İle İlgili Kritik Gelişme!

Dünyanın önde gelen online rezervasyon sitesi booking.com'un kendisi ile ilgili verilen engelleme kararına yaptığı itiraz mahkeme tarafından bir defa daha geri çevrildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

TÜRSAB avukatları, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet yaptığı iddiasıyla online rezervasyon portalı booking.com aleyhine faaliyetlerinin durdurulması istemiyle dava açmıştı.

Davayı 29 Mart 2017'de kabul eden mahkeme, booking.com firmasının, internet sayfası üstünden ve kurulacak başka bir sayfa üstünden, Türkiye'deki otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi doğrultusundaki faaliyetinin durdurulmasına, bu hususta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılmasına karar vermişti.

Davalı booking.com'un avukatları, Türkiye'deki faaliyetlerin tedbir amaçlı durdurulması kararına itiraz etmiş, itirazı inceleyen mahkeme, 26 Mayıs 2017'de verdiği kararla, bu itirazları kabul etmemişti.

Mahkeme ayrıca bir önceki celse, İstanbul, Marmara ve Boğaziçi üniversitelerinin vergi ve ticaret hukuku hususlarında uzman öğretim görevlileri içinde tespit edilecek bilirkişi heyeti tarafından rapor yapılmasına karar vermişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal