Bolu'da Günlük 10 Ton Kapasiteli Karbonmonoksit Bulundu

Bolu'da açılan bir sondaj kuyusunda günde 10 ton kapasiteli ve yüzde 98 saflıkta karbonmonoksit gazı bulundu. Gazın ekonomik değeri henüz bilinmiyor.

27.04.2018-18:33 - (Son Güncelleme: 27.04.2018-18:26) Bolu'da Günlük 10 Ton Kapasiteli Karbonmonoksit Bulundu

Bolu Merkeze bağlı Yuva Köyü sınırları içinde yapılan çalışmalar esnasında açılan bir sondaj kuyusunda, günde 10 ton kapasiteli ve yüzde 98 saflıkta karbondioksit gazı rezervi keşfedildi.

Bölgede önceki senelerde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından gerçekleştirilen kömür arama çalışmasında tespit edilen gazı incelemek isteyen özel bir şirketin araştırmaları neticesinde bölgede karbondioksit gazı rezervi olduğu tespit edildi.

Bolu Valiliği ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden gerekli izinleri alan şirket yetkilileri Yuva köyünün Kocakır mevkisinde sondaj kuyusu açtı.

YÜZDE 98 SAFLIKTA

Açılan sondaj kuyusunun 318'inci metresinde su ile karbondioksit gazı bulundu. Gerekli araştrmaları yapan firma yetkilileri, çıkan gazın içinde hidrojen sülfür olmadığını ve yüzde 98 saflıkta olduğunu duyurdu.

Yetkililer, yapılacak saflaştırma ve sıvılaştırma işlemlerinin sonrasında günde 10 ton gaz rezervinin olduğu kuyunun etrafına açılacak 5-6 kuyuyla bu kapasitenin günde 300 tona kadar yükselebileceğini hesapladı. Civarda yeni kuyuların açılması için de çalışmalara girişildi.

Bolu Valisi Aydın Baruş da civarda bulunan karbondioksit gazı ile alakalı bilgi almak için Yuva köyüne gitti.

Burada firma yetkilisi Emre Aykut Büyükaydın ile konuşan Baruş, gazın bulunma süreci ve bundan sonra yapılabilecek çalışmalar hususunda bilgi aldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal