Bitlis'te 17 Tarımsal Sanayi Tesisinin Temeli Atıldı

Bitlis OSB'de Tarım ve Orman Bakanlığınca 32 milyon TL hibe desteği temin edilen 17 tesisin temeli atıldı.

05.06.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:03) Bitlis'te 17 Tarımsal Sanayi Tesisinin Temeli Atıldı
Bitlis OSB'de Tarım ve Orman Bakanlığınca 32 milyon TL hibe desteği temin edilen 17 tesisin temeli atıldı.

Bitlis Organize Sanayi Bölgesinde (OSB), Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe desteği temin edilen 17 tarımsal sanayi üretim yerinin temeli atıldı.

Bitlis OSB'de temeli atılan tesisleri üzerinden tetkik yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, bakanlığın 2006 senesinden beri uyguladığı Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamındaki projelere her sene % 50 hibe desteğitemin ettiğini bildirdi.

Kırsal kalkınma projeleri boyutunda 2006-2019 seneleri arasında şehirde 105 tesis yapıldığını belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bu 105 tarımsal sanayi tesisimizin proje tutarı yaklaşık 70 milyon liradır. Bakanlığımızca bunlara 35 milyon civarında hibe ödemesi yapılmıştır. 2019-2020 yılında da proje müracaatlarımız olmuştu. Toplam 32 müracaat vardı. Bu projelerimiz kabul görmüştü. Projelerinin tutarları 64 milyon lira olan 27 yatırımcı bizimle sözleşmesini imzaladı. Bu yatırımcılarımıza bu yıl içinde 32 milyon lira hibe desteği sağlayacağız. Mevcut 27 projemizin 17'si Bitlis OSB'de yapılmaktadır. Bu tesislerin temelleri atıldı, 3 ayda burada 17 tesisimiz bitecek."

Çelik, şehirlerde üretilen tarımsal, hayvansal ve su mahsulerinin, bu gibi sanayi kurumlarında işlenmesi, ham maddesinin alınarak toplanması, mamul ile yarı mamule dönüştürülmesi için bakanlık tarafından hazırlanan kırsal kalkınma projelerinin uyguladığını dile getirdi.

Katma değeri yüksek mahsullerin şehir pazarında, komşu şehirlerde ve ülkeler arası pazarda güvenilir gıdalar zincirine tabi katılarak sevkiyatının temin edilmesinin hedeflendiğini belirten Çelik, "Burada yatırımcımızın katma değeri yüksek ürün elde etmesi hedeflenmektedir. Bu yıl 32 projemizde yaklaşık 350 kişi istihdam edilecek. İnanılmaz bir katma değeri olacaktır. İşlenen ürünlerin fiyatı da yüksek olacaktır. Bu tesislerin ilimize inanılmaz bir katkısı olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal