Bitkisel Üretim Desteklerine Başvuru Tarihleri Uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, bitkisel üretim desteklerinin son başvuru gününün ileri bir tarihe atıldığını duyurdu.

19.03.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-11:12) Bitkisel Üretim Desteklerine Başvuru Tarihleri Uzatıldı

Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, kamu sağlığını gözeten önlemler çerçevesinde, fark ödemesi desteğine başvuramayan üreticilerin mağduriyet yaşamaması için bitkisel üretim desteklerinin son başvuru tarihlerinin uzatıldığını duyurdu.

Pakdemirli, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, dünyada pandemi olarak nitelendirilen ve Türkiye'de de görülün yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgı ile mücadeleye vurgu yaptı.

Bu yönde hükümet tarafından kamu sağlığını düşünen önlemlerin ivedi olarak alındığını ve uygulandığına işaret eden Pakdemirli, "Kamu sağlığının korunması için alınan tedbirler nedeniyle üreticilerimizin fark ödemesi desteğine başvuramaması ve neticesinde mağdur olmaması amacıyla 2019 yılı ürünü olan yağlı tohumlu bitkiler ile dane zeytine yönelik fark ödemesi desteklerinde son başvuru tarihi 30 Nisan'a, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteklerinde 29 Mayıs'a, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım desteklemelerinde 30 Nisan'a uzatılmıştır." dedi.

Pakdemirli, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularının 30 Haziran'a kadar süreceğini, çiftçilerin il-ilçe müdürlüklerine gitmeye gerek kalmadan ÇKS müracaatlarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal