Bireysel Emeklilik Sistemi'nde Vatandaşlara Büyük Kolaylık

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir değişlik yapıldı. Buna göre sistemden çıkanlar 3 sene içinde bir kereye mahsus olmak üzere yeniden sisteme girebilecek.

27.12.2018-10:28 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-11:07)

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasını teklif eden yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklikle birlikte cayma hakkını kullanıp sistemden çıkanlar 3 sene içinde bir kereye mahsus tekrar sisteme otomatik olarak girecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu süreyi bir seneye dek düşürebilecek yada 5 seneye dek yükseltebilecek.

18 YAŞINI DOLDURMAMIŞ ÇALIŞANLAR EMEKLİLİK PLANINA DAHİL EDİLECEK

Yönetmeliğin 8. maddesine ilave edilen maddelere göre, çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının belirlenmesinde, emeklilik planına dahil edilmeleri lazım olan takvim senenin ilk günü asıl olacak. Bu maddenin yayım tarihi olan bugün itibarıyla emeklilik planına dahil edilmesi lazım olan çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının belirlenmesinde ise 1 Ocak 2017 tarihi asıl alınacak. Alakalı kanunlar çerçevesinde çalışan sıfatına haiz olmak şartı ile 18 yaşını doldurmamış çalışanlar da yönetmelik çerçevesinde emeklilik planına eklenecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal