Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bir Dev Firma Daha Yeni Sahibini Buldu

Güriş Holding, Döktaş’ın yüzde 93,57 sini satın aldığı KAP’a bildirildi. Güriş Holding Doğuş Grubunun Maslak’ta bulunan arazisini de satın almıştı.

12.05.2018-09:07 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-09:05) Bir Dev Firma Daha Yeni Sahibini Buldu

Türkiye'nin birinci, Avrupa'nınsa 5. büyük döküm tesisi Döktaş,  Güriş Grubu tarafından satın alındğı bildirildi. Güriş Holding dün de Doğuş Grubu'ndan Maslak'ta bulunan arazisini satın almıştı. Bu satış basında büyük yankı uyandırmıştı.

Kaynaklarda elde edilen bilgilere göre üretiminin yüzde 75’ini başta Almanya olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri dahil çeşitli Avrupa ülkelerine ihraç eden Döktaş'ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan, Türk Traktör, Caterpiller önde gelen otomobil şirketleri bulunuyor.

TÜRKİYENİN 1. AVRUPA'NIN 5. BÜYÜK DÖKÜM TESİSİ

Otomotiv, iş ve tarım makineleri, makine imalatı sektörlerine pik, ağır ve hafif ticari araçlar sekötrüde yatırım yapan firma ayrıca, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde de büyük yol katetmiştir.

Döktaş, yıllık 160 bin ton demir döküm üretimi yapmasının yanında, yine yıllık 14 bin 400 ton alüminyum döküm ve toplamda 1 milyon 440 bin adet alüminyum jant üretimi, ile Türkiyede 1. sırada yer alıyor.

Toplam üretim rakamları baz alındığında Türkiye’de 1., Avrupa'da ise 5. büyük döküm tesisi konumunda.

İSTİHDAM KONUSUNDA FARK YARATIYOR

Orhangazi Tesislerinde bin 600 çalışanı bulunan, Manisa'da bulunan diğer iki fabrikada ise yaklaşık 900 kişi olmak üzere toplam 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayan bir firma olma özelliği de taşıyoru.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;