Binlerce Aboneye Para İadesi Yapılacak

Elektrikte, milyonlarca aboneye, 100 TL’ye kadar kesinti tazminatı ödemesinden sonra 'bağlantı bedeli' iadesi verilecek. Hesaplanan miktar, ya nakit olarak verilecek ya da abonenin elektrik faturasından düşürülecek.

08.11.2018-15:48 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-15:51)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2013 senesinde elektrik mevzuatında ciddi bir değişikliğe gitti. Buna göre şebekeden ya da direkten, abonenin sayacına kadar olan kısım için gerekli yatırımı, şehiriçi dağıtım şirketi gerçekleştirilecek. Aboneden, herhangi bir bedel alınmayacak. Dağıtım şirketi, bu bedeli tarife üzerinden geri alacak.

EPDK, bazı şehirlerde, bu yatırımları abonelerin kendi ceplerinden yapmaya devam ettiğini tespit etti. Dağıtım şirketleri uyarıldı. Ceza da kesildiği ifade ediliyor. Bu şirketler, direkten sayaca kadar olan kısım için hesaplanan miktarı abonelere geri verilecek. İadelerle ilgili resmi internet sitesinden duyuru yapılacak.

Büyük bir şehrin dağıtımını üstlenen bir şirketin de uyarıldığı ifade edildi. Bu şirketin, en geç önümüzdeki hafta abonelerini konu hakkında bilgilendirmesi düşünülüyor.

İADE TUTARI NE KADAR?

Kaynakları, tutarın yatırıma, mesafeye ve kullanılan malzemeye göre düzenleneceğine vurgu yaptı. Dağıtım şirketinin, gerekli hesaplamaları gerçekleştireceğini ve abonelerine bu miktarı geri vereceğini belirtti.

EPDK, bir süre önce de 13 dağıtım şirketi ile ilgili günlük 12 saati aşan elektrik kesintileri sebebi ile abonelere kalite tazminatı ödemeleri hakkında karar vermişti. Bu kapsama giren kesintiden etkilenen konut abonelerine 50, ticarethanelere 100 TL tazminat verilecek. Bu konu hakkında çalışmalar sürüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal