Bin Kişiye İş Kapısı Açıldı! 30 Bin TL İle İşe Başlıyorlar

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, yeni yılda bin kişiye daha istihdam müjdesini verdi. Pilot olmak isteyenlere teşvikte bulunan Nane, 'Dünyada ciddi bir pilot açığı var.' şeklinde konuştu.

01.02.2019-13:01 - (Son Güncelleme: 01.02.2019-12:43) Bin Kişiye İş Kapısı Açıldı! 30 Bin TL İle İşe Başlıyorlar

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane'den yeni senen için binlerce kişiye müjdeli haber geldi. Filoda yeni uçaklarla birlikte 2019 yılında bin kişiye daha istihdam müjdesini veren Nane, özellikle gençlere pilot olmaları konusunda teşviklerde bulundu. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Nane yaptığı açıklamalarda, 'Sadece Türkiye'de değil dünyada ciddi bir pilot açığı var. Pilot eğitim ücretini de şirket olarak biz karşılıyoruz' ifadelerini kullandı. Nane, pilotların 30 bin TL maaş ile işe başladıklarını da açıklamalarına ekledi.

BİN KİŞİYE İSTİHDAM MÜJDESİ

Hava yolu şirketlerinin filolarının geçtiğimiz her sene giderek  artmasına yönelik olarak personel istihdam sayıları da son zamanlarda yüksek bir hayli yükseldi. Havacılık sektöründe istihdamı sağlanan toplam personel sayısı 2003 senesinden şimdiye kadar üç kat artarak 2018 verilerine göre 200 bine kadar yükseldi. Sektörün gelişmesi ile birlikte hava yolu şirketlerinin başta pilot olmak üzere personel ihtiyacı daha buna paralel olarak arttı.

Pegasus Havayolları da artan ihtiyacı karşılamak için kendi pilotunu yetiştirmek için harekete geçti. Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane'den 2019 senesi içinde aralarında pilot ve kabin görevlilerinin de olduğu bin kişilik istihdam müjdesini verdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal