'Beyaz Sirke' Satışlarına Coronavirüs Dopingi

Afyonkarahisar'da bir firmaın ürettiği, gıda ve ev temizliği için kullanılan "beyaz sirke" satışları, coronavirüs (Covid-19) salgınının akabinden 5 kat arttı.

27.03.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-11:39) 'Beyaz Sirke' Satışlarına Coronavirüs Dopingi
Afyonkarahisar'da bir firmaın ürettiği, gıda ve ev temizliği için kullanılan "beyaz sirke" satışları, coronavirüs (Covid-19) salgınının akabinden 5 kat arttı.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) pandemi ilan ettiği coronavirüsün Türkiye'de görülmeye başlamasının akabinden endüstriyel sirke olarak da bilinen "beyaz sirke" üretiminde artış yaşandı.

Gıda, hijyen ile ev temizliğinde kullanılabilen "beyaz sirke" asidik olması sebebiyle doğal temizleme maddesi olarak kullanılıyor.

Afyonkarahisar'da çalışma yapan bir firmanın sahibi Soner Çakır'ın açıklamasında, 7 senedir ilde 120 çeşit sirke üretimi yaptıklarını dile getirdi.

Gıda ve yüzey temizliği için "beyaz sirke" üretimi yaptıklarını belirten Çakır, "Coronavirüs vakaları her geçen gün maalesef ülkemizde de artıyor. İnsanlar da tedbirler kapsamında hijyen ve temizliğe çok önem veriyor. Özellikle tüketim noktasında gıda hijyeni sürekli araştırılıyor. Bu anlamda beyaz sirke, tüketicilerin dikkatini çekiyor. Çünkü, insanlar meyve ve sebzelerin yanı sıra çeşitli gıdalarını da beyaz sirke ile temizleyebiliyor." ifadesini kullandı.

Çakır, beyaz sirkenin, tarımsal kökenli sıvılardan üretildiğini ve içinde asetik asit çözeltisi olduğunu dile getirdi.

Çözeltinin, 1 litre suyun içerisine 2 çorba kaşığı eklenerek kullanıldığını belirten Çakır, şu bilgileri aktardı:

"Daha sonra meyve ve sebzeler güzel bir şekilde bununla yıkanıyor. Bu işlem et ve başka gıda ürünleri için de geçerlidir. Bu sıvının içerisinde bir saat bekletildikten sonra söz konusu besinler de hijyenik ve sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. İnsan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Beyaz sirke, sadece gıdaların temizliğinde değil, ev temizliğinde de kullanılabilir. Hatta boraks ile birlikte kullanıldığında evlerin dezenfeksiyonunda da rahatlıkla uygulanabilir."

"SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORUZ"

Çakır, üretimini yaptıkları beyaz sirkeyi, Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini dile getirdi.

Türkiye'deki coronavirüs vakalarının, beyaz sirke satışlarını artırdığına işaret eden Çakır, "Üretimimiz ve satışlarımız 5 katına çıktı. Hatta, gelen sipariş taleplerine yetişemiyoruz. Beyaz sirkenin fiyatı, normal sirkeye göre de çok uygun. Yüzde 5'lik bir çözeltiye sahip olduğu için yüksek meblağlara satılamaz. Bizim yaptığımız doğal sirkelerden çok ucuz. Hatta, şu anda marketlerde litre fiyatı 5 ile 7 buçuk lira arasında satılıyor." ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal