Berat albayrak Müjdeyi Verdi! Proje Sona Yaklaştı

Enerji Bakanı Berat Albayrak, 45 milyar doları geçen Güney Gaz Koridoru’nun kritik safhalarının bittiğini ifade etti. Albayrak, Doğu Akdeniz’de ihtilafları azaltma çağrısında bulundu.

16.02.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 16.02.2018-11:46) Berat albayrak Müjdeyi Verdi! Proje Sona Yaklaştı

İki kıta ve altı ülkeden geçen Güney Gaz Koridoru'nda sona gelindi. Şahdeniz 2 yatağı, Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı'ndan (TAP) meydana gelen projenin son şekli Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ele alındı.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı'nda yer alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Gaz Koridoru'nun kritik safhalarının bittiğini belirterek, projenin 45 milyar doları geçen yatırımla üretimden nihai tüketiciye kadar büyük bir değer zinciri meydana getirdiğini açıkladı. Albayrak, TANAP'ın ilk test çalışmalarına geçtiğimiz ay başlandığını ve Temmuz’dan önce hattın açılışının yapılacağını belirtti. Albayrak, TANAP'ın Türkiye'nin enerji arz güvenliği ve Milli Enerji ve Maden Stratejisi açısından da önemli ve hayati bir proje olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal