Benzinin Sonrasında Motorine de 13 Kuruş İndirim Yapılacak

Benzine yapılan 11 kuruşluk indirimin sonrasında motorine de bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 13 kuruş indirim yapılması bekleniyor.

22.07.2019-09:07 - (Son Güncelleme: 22.07.2019-09:06) Benzinin Sonrasında Motorine de 13 Kuruş İndirim Yapılacak

Akaryakıt sektörü haftaya indirimle başlıyor. Benzinin sonrasında motorine yapılacak indirim de netleşti. Motorine bu gece yarısı 13 kuruş indirim yapılması düşünülüyor. Benzinin pompa fiyatı da geçen hafta düşmüştü.

Motorin fiyatının bu gece yarısından geçerli olmak üzere düşmesi bekleniyor. Uluslararası piyasalarda benzin ve motorinin ton bazlı fiyatlarının düşmesi, depoyu doldurmanın maliyetini de düşürüyor.

MOTORİNE İNDİRİM

Uluslararası piyasalarda motorinin ton fiyatı 607 dolardan 584 dolara dek düştü. Motorinde, bu gece yarısı 13 kuruş indirim yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. İndirim yapılıp yapılmayacağı ve yapılacaksa tutarı akşam saatlerinde netleşecek.

BENZİNE İNDİRİM

Bu kapsamda benzinin litre fiyatında 20 kuruş indirim yapılmıştı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), indirimin benzinin pompa fiyatına 11 kuruş olarak yansıyacağını duyurmuştu. İndirimin kalan 9 kuruşluk bölümü devreye alınan eşel mobil sistemi kaynaklı ÖTV gelirinin yerine konmasında kullanılmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal