Akaryakıta İndirim Yolda!

Benzinin litre fiyatında gece yarısı 00.00'dan geçerli olmak üzere indirim yapılması bekleniyor.

22.09.2020-11:07 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-17:28) Akaryakıta İndirim Yolda!

Eşel Mobil Sistemi'nin bir dönem kaldırılması ve ÖTV'nin sıfırlanması sonucu döviz kurundaki dalgalanma ve dünya genelindeki ham petrol fiyatlarının yükselmesi sonucu akaryakıtta bir haftada 3 defa zam meydana gelmişti. Dolar kurunun dinginleşip durulduğu bu dönemlerde akaryakıta yeni bir indirim daha geldi.

DOLARDAKİ DÜŞÜŞ AKARYAKITA YARADI

Dolardaki 7 TL'lik düşüş sonrası akaryakıta dev indirim geldi. Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi 24/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 1,63 Motorinde 1,65 TL/LT indirim gerçekleşmiştir. İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.


SON BİR AYDA GELEN AKARYAKIT FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ

Benzine en son 8 Ekim'de 25 kuruşluk indirim gelmişti. Perşembe gününden itibaren 32 kuruşluk indirim daha geçerli olacak. Erdoğan'ın onayladığı "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek. Fiyat artışları ÖTV'den karşılanarak pompa fiyatına yansıtılmamaya çalışılacak. ÖTV'nin sıfırlanması bu durumu zorlaştırıyor. 

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞINA TİCARET BAKANLIĞI ENGELİ

Ticaret Bakanlığı 2021 - 2023 yıllarına ilişkin "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı" hazırlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yürütülmesi öngörülen işlemlere ilişkin Ticaret Bakanlığı tarafından işletilen Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Bilgi Sistemi'nde (AKBİS) bulunan ilgili bilgiler, EPDK tarafından geliştirilen Saha Denetim Sistemi'ne (SDS) aktarılacak. Denetimler Saha Denetim Sistemi (SDS) üzerinden gerçekleşecek. 

Özellikle inşaat, nakliye ve maden firmalarına bayiler tarafından yapılan dış satışların bayi pompa satışlarına oranlanarak dış satış miktarlarına belirli bir limit konulması için yeni düzenlemeler yapılacak. Kamuoyu bilinci oluşturulsun diye kamu spotları yapılacak. Akaryakıt giriş noktasından pompa fiyatına kadar denetlenecek duruma getirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal