Benzinden Sonra Motorinde İndirim Bekleniyor

Petrol varil fiyatlarındaki düşüş vatandaşın cebine yansıdı. Art arda yapılan indirimler sonrasında benzin fiyatı motorinden ucuz duruma geldi. Sektör yetkililerinin beklentisine göre, motorinin litre fiyatına 26-27 kuruşluk bir indirim gelecek.

18.03.2020-11:20 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-11:06) Benzinden Sonra Motorinde İndirim Bekleniyor

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını petrole olan yönelimi de etkisi altına aldı. Bu durum vatandaşın cebine yansıdı. Petroldeki sert düşüş akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. Benzine art arda gelen indirimler sonrası benzin fiyatı, motorin fiyatından ucuz hale geldi. Bu durum motorinde de indirimi gündeme getirdi. Sektör yetkililerinin beklentisine göre motorinin litre fiyatına 26-27 kuruşluk bir indirim gelecek. 

Bu seviyede olası bir indirim sonrası, İstanbul'da litresi 5,67 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,40-5,41 liraya gerileyecek. Bir hafta içerisinde 3 büyük indirim alan benzinin litre fiyatı ise İstanbul'da 5,35 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal