Benzin Fiyatlarına 9 Kuruş İndirim Yapılacak

Araç sahiplerine bayram müjdesi geldi. Benzin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 9 kuruş indirim yapılacak.

03.06.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 03.06.2019-14:21)

Akaryakıta bayram indirimi. Benzine bu gece yarısından itibaren 9 kuruş indirim uygulanacak. İndirimin pompa satış fiyatlarına yansıtılması bekleniyor. Habertürk'ten Olcay Aydilek'in aktarığına göre Türkiye'de akaryakıt fiyatları; Brent petrol, uluslararası motorin ve benzin fiyatları ile dolar kuruna göre tespit ediliyor. Petrol, kur ve uluslararası piyasalarda ürün (motorin ve benzin) fiyatındaki yukarı ve aşağı yönlü hareketler, depoya indirim veya zam olarak yansıyor.

Brent petrol, nisan ayında 75 dolara dek çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından dolar kuru da yukarı yönlü hareket etmeye başladı. Kur, 6 TL 25 kuruşa dek çıktı. Aynı dönemde uluslararası piyasalarda da benzin ve motorin fiyatları artış yaşadı.

Bu gelişme, benzin ve motorin fiyatlarını yukarı yönlü itmeye başladı. Benzin, 7 TL 10 kuruşa dek çıktı. Hükümet, akaryakıttaki artışın enflasyona etkisini de dikkate alarak, bir defa daha “eşel mobil” sistemini devreye aldı. Olası zamlar, devletin ÖTV gelirlerinden karşılandı. Gerek benzinde, gerekse de motorinde pompa fiyatları sabit tutuldu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal