Belediyeler Haftaya Meyve ve Sebze Satmaya Başlayacak

Ülke genelinde meyve ve sebze fiyatlarının aşırı artmasının ardından hükumetten yeni bir hamle daha geliyor. Önlemler kapsamında belediyeler haftaya meyve ve sebze satmaya başlayacak.

07.02.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 07.02.2019-12:38) Belediyeler Haftaya Meyve ve Sebze Satmaya Başlayacak

Yurt çapında taze meyve ve sebze fiyatlarının anormal düzeyde artması vatandaşların ekonomisini oldukça kötü etkiledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) duyurduğu verilere göre, enflasyon rakamlarına alkolsüz içecekler ve gıda sektörü, yüzde 6'nın üstünde olumsuz etki yaptı.

Pazarlarda ve marketlerde çarliston biber yüzde 87, patlıcan yüzde 81, ıspnak yüzde 68, sivri biber yüzde 64, taze fasulye yüzde 53, salatalık yüzde 44, domates yüzde 39, havuç yüzde 36, kabak yüzde 28 oranında artış kaydetti.

İSTEDİKLERİ GİBİ FİYAT BELİRLİYORLAR

Meydana gelen artışın nedeni olarak ise aracıların istediği gibi fiyat koyması ve stoklaması ön plana çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu mesele ile alakalı olarak harekete geçileceğini daha önce söylemişti. Hükümet çalışmalarını bitirerek eylem planı düzenledi.

"BİR PAKET AÇIKLAYACAĞIZ"

Bugün ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mesele ile alakalı atılacak adımları söyledi. Bakan Albayrak, "Kış aylarında meydana gelen fiyat artışlarının önüne geçmek için; seracılığın, vatandaşın mutfağına etki yapmaması için bir paket ilan edeceğiz.

BELEDİYELER HAFTAYA BAŞLAYACAK

Belediyeler sebze-meyve satışına haftaya başlayacak. Fırsatçılık 82 milyonun cebine kastediyorsa kabul edilebilir değil. Son bilgiler çok ilginç şeylerin döndüğünü gösteriyor.

BİRİLERİ STOKLUYOR

Fakat vatandaşımız çözümsüz olmadığını görecek. Sivri biber, patlıcan Türkiye bunu mu konuşacak, birileri stokluyor... Fırsatçılıkla hareket eden birilerinin halkımızın sofrasına el uzatmasına izin vermeyeceğiz." sözlerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal