Beklenen Gün Geldi! 'Fatih' Gemisi Sondaja Başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 'Fatih' sondaj gemisinin Karadeniz'deki çalışmasına başladığını açıkladı. Bakan Dönmez, 'Fatih, milletimizin duası ve desteğiyle Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başladı' açıklamasından bulundu.

20.07.2020-11:28 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-14:50) Beklenen Gün Geldi! 'Fatih' Gemisi Sondaja Başladı

Fatih Dönmez, 'Fatih, milletimizin duası ve desteğiyle Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başladı' ifadesini kullandı.

'VARSA MUTLAKA BULACAĞIZ'

Bakan Dönmez, sosyal medya (twitter) hesabındaki paylaşımda, Karadeniz'de yapılan petrol ve gaz aramalarıyla ilgili 'Varsa mutlaka bulacağız.' dedi.

LOKASYON TUNA-1

Türkiye'nin enerji sektöründe bağımsızlığını elde etmesi için denizlerin her bir metrekaresinde karış karış arama yapılacağını aktaran Bakan Dönmez, 'Fatih, milletimizin duası ve desteğiyle Karadeniz'deki ilk sondajına Tuna-1 lokasyonunda başladı.' bilgisini aktardı.

Fatih sondaj gemisi 29 Mayıs tarihinde İstanbul'dan Trabzon Limanı'na yolculanmıştı. Geminin 103 metrelik kulelerinin köprülerden geçebilmesi için Haydarpaşa Limanı'nda demonte edilerek kulelerin montajı Trabzon Limanı'nda monte edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal