BDDK Vatandaşları Uyardı! Banka Hesabı Olanlar Dikkat

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medya platformlarında banka müşterilerine yönelik sahte banka site bağlantılarını içeren reklamlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

21.01.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-15:20) BDDK Vatandaşları Uyardı! Banka Hesabı Olanlar Dikkat

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sosyal medya platformlarında banka müşterilerine yönelik sahte banka site bağlantılarını içeren reklamlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamaya göre, bu reklamlar, BDDK ismi ve logosuna ek olarak banka logosu ve görselleri kullanılarak hazırlanmış olup sosyal medya kullanıcılarına BDDK tarafından yapılmış gibi görünen kredi kartı ücret iadesi veya banka tarafından hazırlanmış görünen hediye çekilişi kampanyasına katılım, kredi kartı puan kampanyasına katılım, kolay kredi kullanımı gibi cezbedici ama gerçek olmayan vaatlerde bulunuyor.

KİŞİSEL BİLGİLER  İSTENİYOR

Söz konusu reklamlarda, sahte sitelere yönlendirilen kullanıcılardan isim, cep telefonu, hesap numarası, kullanıcı parolası, kredi kartı numarası, banka kullanıcı kodu ve şifresi gibi kişisel bilgilerin girilmesi isteniyor. Bununla birlikte bu reklamlarda, sahte sitelere yönlendirilen kullanıcıların, bu siteler vasıtası ile mobil cihazlarına veya bilgisayarlarına, kullanıcı bilgilerine erişim amaçlı zararlı yazılımlar yüklenmesi ve bu yöntemlerle öğrenilen  bilgilerin, kullanıcıların hesaplarından para çekmeye ilişkin dolandırıcılık eylemlerinde kullanılması amaçlanıyor.

BU TÜR REKLAM VE İLANLARA İTİBAR EDİLMEMELİ

BDDK'nın yaptığı ilanların resmi internet sitesi olan "https://www.bddk.org.tr" adresinden yayımlandığı ifade edilerek, 'Tespit edilen sahte hesap yada sitelere erişim ile ilgili gerekli işlemler tarafımızca tesis edilmektedir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu çerçevede sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu reklam bağlantılarına ek olarak, güvenlik açığı olma ihtimali yüksek olan sosyal medya platformlarında yer alan benzeri paylaşım, reklam ve ilanlara itibar edilmemesi ve gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi hususlarının hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir.' bilgilendirmesi yapıldı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal