BDDK, Fatih Portakal Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal'a bir suç duyurusu da BDDK'dan geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na yönelik asılsız iddialarda bulunan Fatih Portakal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından mahkemeye verildi.

07.04.2020-07:46 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-07:34) BDDK, Fatih Portakal Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu!

Fox TV haber sunucusu Fatih Portakal'a bir suç duyurusu da BDDK'dan geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası'na yönelik asılsız iddialarda bulunan Fatih Portakal, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından da mahkemeye verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sunucu Fatih Portakal hakkında, sosyal medyadan bankacılık ve finans sistemine ilişkin asılsız ve maksatlı sözler kullanması sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

BDDK Hukuk İşleri Daire Başkanlığından aktarılan açıklamada, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun, "İtibarın korunması" başlıklı 74. maddesinin, "Basın yayın ve benzeri araçlarla bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz." hükmünü içerdiği anımsatıldı.

Bu hükme aykırılığın yaptırımının ise aynı Kanun'un 158. maddesinde düzenlendiği ve bu maddeye aykırı davrananların "bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adli para cezası" ile cezalandırılmasının beklendiğini hatırlatan açıklamada, bu çerçevede Portakal hakkında Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, "Gerçeğe aykırı ve dedikodu niteliğindeki ifadelere ilişkin olarak bankalarımızın ve ekonomimizin itibarını zedeleyebilecek veya sektörümüze zarar verebilecek nitelikteki  benzer paylaşımlar hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı tabiidir." bilgisi aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal