Bayram İkramiyelerinin Dağıtımında Evde Bakım Hizmeti Yardımı Hesaplamaya Dahil Edilmeyecek

Kurban ve Ramazan bayramlarında ikramiye verilmesi uygulamasında evde bakım yardımı hesaplamaya dahil edilmeyecek.

14.02.2019-10:55 - (Son Güncelleme: 14.02.2019-10:49) Bayram İkramiyelerinin Dağıtımında Evde Bakım Hizmeti Yardımı Hesaplamaya Dahil Edilmeyecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçen sene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye dağıtılması uygulamasının, evde bakım yardımı alanların gelir koşullarında bir artış görünmesine ve bu sebeple gelir şartının aşılmasına neden olduğunu söyleyerek, bu yardımı alanların mağdur edilmemesi için yeni bir düzenlemeye gidileceğini ifade etti.

Bakan Selçuk, yeni düzenleme ile, bu ikramiyelerin hane içerisinde kişi başına düşen gelir hesaplamasına dahil edilmemesi ve bu suretle evde bakım yardımı alanların mevcut yardım ve hizmetlerden yararlanmayı sürdüreceğini söyledi.

'AYLIK GELİR HESAPLAMASINA DAHİL EDİLEMEZ'

Bu düzenleme ile, Sosyal Hizmetler Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında verilen Kanun Teklifi Taslağına, "5510 sayılı Kanunun ek 18 inci maddesi gereğince Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri hane içerisinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir hesaplamasına dahil edilmez." cümlesi ilave edilecek.

GEÇEN YIL 6,8 MİLYAR TL KAYNAK AKTARILDI

Evde bakım desteğinde gelir ölçütü, hane içinde kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 2/3'ünden az olması lazım. Geride bıraktığımız sene, 513 bin 276 faydalanıcı için yaklaşık 6,8 milyar TL kaynak verildi. Bakıma ihtiyacı olan engellilere, evde bakım hizmeti çerçevesinde verilen maaşlar için yeni düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Genel Kurul'un gündemine gelmesi bekleniyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal