Bankalardan Emekli Maaşını Alan 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Maaşlarının Evlerine Getirilmesini İstiyor

Sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü emekli vatandaşlar, “Bankalar aylığımızı eve göndersin” diyor. Bankalar da çözüm yolunun vekalet olduğu, sürecin karşılıklı bir şeklide anlayışla atlatılamasını bekliyor.

11.04.2020-10:51 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-10:29) Bankalardan Emekli Maaşını Alan 65 Yaş Üstü Vatandaşlar Maaşlarının Evlerine Getirilmesini İstiyor

Sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü emekli vatandaşlar, “Bankalar aylığımızı eve göndersin” diyor. Bankalar da çözüm yolunun vekalet olduğu, sürecin karşılıklı bir şeklide anlayışla atlatılamasını bekliyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), coronavirüs salgını sebebiyle sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşların bankacılık işlemlerini vekaletle gerçekleştirebileceğini bildirdi.

Medyada yer alan bir habere göre son dönemde emeklilerin, aylıklarına ulaşmada problem yaşadıkları belirtiliyor. 65 yaşını aşan emekliler sokağa çıkamadıklarından dolayı aylıklarını alamadıklarını, bankalarıyla görüştüklerinde de kendilerine eve aylık gönderimi yapılmadığının ifade edildiğini söylüyorlar.

Bu problemle ilgili olarak TBB'de, "Müşterilere sunulan bankacılık hizmetlerine ilişkin tüm konularda hizmetlerin sağlıklı ve kesintisiz olarak sürdürülmesi, sorunların en aza indirilmesi için bankalar ve ilgili kurumlar arasındaki ilişkileri sağlamaya gayret ediyoruz" açıklamasında bulundu.

‘DİJİTALİ KULLANIN’

Emekli maaşlarının hak sahiplerine ulaştırılmasının bu hususlar içerisinde mühim bir yer aldığı belirtilen açıklamasında TBB, şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığı üzere yüksek risk grubunda bulunan 65 yaş üstündeki müşterilerimizin ve onlara hizmet veren banka çalışanlarının sağlığının korunmasına yönelik önlemler almaya ve aynı zamanda bankacılık hizmetlerinde sürekliliğin sağlanmasına özel bir önem atfediyoruz.

Sağlıklı olmak ve hizmet görmek dengesini korumak amacıyla bankaların müşterileriyle sürekli iletişim içinde olduklarını ve duruma göre en rasyonel çözümleri üretmeye çalıştıklarını görüyoruz.

Müşterilere, bankacılık işlemlerini vekalet yoluyla veya şube dışı dijital kanallar üzerinden almaya yönlendiren bilgilendirmeler yapılıyor. Zorlukları kolaylamanın en etkin yolunun açık iletişim, karşılıklı anlayış ve işbirliği olduğu bilinciyle bankalar tüm imkanlarıyla hizmet vermeye devam ediyor.”

SGK’YA İADE EDİLEBİLİR

Türkiye Emekliler Derneği de TBB’ye emeklilerin isteklerini barındıran yazı yolladı. Bilhassa özel bankalardan maaş alan emeklilerin evlerinden çıkamadıkları için aylıklarını alamadıklarının altı çizilen mesajda,

“Sürecin uzaması halinde maaşların 90 günlük süre bitiminde Sosyal Güvenlik Kurumu’na iadesi bile söz konusu” denilerek probleme çare bulunması talep edildi.

PROMOSYON YARIŞINA GİRMİŞLERDİ

Bankalar, coronavirüs salgınının Türkiye’de yayılmasından yalnızca bir ay öncesinde emeklil maaşları için promosyon yarışı yapıyordu.

Bu yarışta nakit ödemenin yanında market alışverişlerinde indirimler, ücret vermeden para transferi olanağı, hatta ambulans hizmeti dahi konuşulmuştu.

Bu sözlerin üstünden geçen bir ayda pandemi sebebiyle evlerinden çıkamayan emekli vatandaşlar, birçok bankadan eve aylık hizmeti yapamayacakları yönünde cevap aldıklarını söylemeye başladı.

PTT GÖNDERİYOR

PTT, emekli aylığını, kişilerin evlerine kadar götürüyor. Bu hizmetten yararlanabilmesi için hak sahibinin, maaşını PTT’den alması gerekiyor. Bu vatandaşlar, e-Devlet’te yer alan “Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmetleri/Emeklilik Uygulamaları” başlığı altında, çeşidine göre “Emekli Banka” değişiklik sekmesinden “PTT Konutta Teslim” seçeneğini seçtiklerinde aylıkları kapılarına kadar götürülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal