Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bankada Parasını Unutanlar Yandı!

Bankalarda milyonlarca müşterinin 10 yıldır hiçbir işlem görmeyen paraları var. Bankalar bu paraların vatandaşlar tarafından hatırlanıp alınması için bildiri yayınlayıp son tarih verdi.

24.02.2018-16:17 - (Son Güncelleme: 24.02.2018-16:18) Bankada Parasını Unutanlar Yandı!

Vatandaş yaptıkları aramada zaman aşımına uğramış hesapları olduğunu öğrenenler, bu hesapları kapatabilmek için 18 Haziran 2018 tarihine kadar ilgili banka şubelerine kimlik kartı ile başvurabilecek. 5411 sayılı Bankacılık kanunu’nun 62’inci maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, emanet ve alacakalardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak 10 yıl içinde aramayanlar zamanaşımına tabi oluyor.

TMSF’YE DEVREDİLECEK

Bankalar konu ile ilgili bugün gazetelere ilan verdi. İlan edilen zamanaşımına uğramış her türlü mevduat, emanet ve alacaklar 18 haziran 2018 tarihine kadar hak sahibi ve mirasçıları tarafından talep edilmemesi halinde faiz ve kar payları ile birlikte Haziran ayı sonuna kadar vatandaşın paraları Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu’na devredilecek.

TMSF NEDİR ?

Tmsf yani Tasarruf mevduatı sigorta fonu; Tasarruf mevduatının ve katılım fonlarının sigorta edilmesi, BDDK tarafından kendisine devredilen bankaların yeniden yapılandırılması, mali bünyelerinin güçlendirilmesi, yeniden yapılandırılması, satıiı ve tasfiyesi bu bankaların üçüncü kişilere devredilmesi ile görevli bir kamu tüzel kişisidir.

TMSF HANGİ AMAÇLA KURULMUŞTUR ?

5411 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile verilen yetkiler çerçevesinde tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması amacı ile kurulmuştur.

TMSF BAŞKANI KİMDİR ?

Fonun yönetim kurulu başkanı, BDDK başkanıdır.

TMSF YÖNETİMİNDE KİMLER YER ALIR ?

Söz konusu kurulda ayrıca BDDK ikinci başkanı, 3 kurul üyesi, 1 BDDK başkan yardımcısı ve 1 TMSF başkan yardımcısı yer almaktadır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;