Bakanlıktan Asgari Ücret Açıklaması

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının ardından açıklama yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, ''İşçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz'' dedi.

04.12.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 04.12.2020-15:59) Bakanlıktan Asgari Ücret Açıklaması

2021 yaklaşırken asgari ücret tepkileri de peş peşe gelmeye devam ediyor.

Muhalefet partileri teker teker önerilerini açıkladı! Hal böyle olunca da ilk toplantı gerçekleşti.

Toplantının ardından açıklama yapan ve asgari ücretin belirlenmesinden sorumlu olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığın bu doğrultuda bir hakem görevi gördüğünü kaydetti.

Bakan Selçuk:''Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz.'' dedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının sona ermesinin ardından pandemi sürecine dikkat çekerek, vatandaşa direkt olarak aktarılan ekonomik kaynağın toplam tutarının 42 milyar lirayı geçtiğini söyleyen Bakan Selçuk şunları söyledi:

''2019 yılı enflasyonu yüzde 11,84 olmasına karşın, 2020 yılı için brüt asgari ücreti yüzde 15,03 artırarak 2 bin 943 liraya yükselttik. Net asgari ücret ise 2 bin 324 lira oldu. Böylece enflasyonun 3 puan üzerinde bir iyileştirme kaydetmiş olduk. 18 yıllık dönemde reel artış 1,5 kat oldu. Komisyon, çalışmalarını aralık ayı boyunca sürdürecek.''

''Asgari ücretin birçok kalemi etkilediği için ülkelerin ekonomisinde belirleyici role de sahip olduğuna dikkati çeken Selçuk, "Bu süreçte hedefimiz işi, istihdamı, işçilerimizi ve işverenleri korumak. Asgari ücretin bu sene uzlaşıyla çıkmasını istiyoruz. Asgari ücretin, işçilerimizin ve işverenlerimizin beklentilerine uygun ve çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak bir seviyede belirleneceğine inanıyorum. 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek olan asgari ücretin, işçi ve işverenlerimize, ailelerine, bütün vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal