Bakanlık Açıkladı! Fahiş Fiyat Ve Stokçuluğa Ağır Ceza

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat ve stokçuluğa yönelik inceleme yapacak, 500 bin liraya varan idari para cezası uygulayabilecek" açıklamasını yaptı.

17.04.2020-16:02 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-16:55) Bakanlık Açıkladı! Fahiş Fiyat Ve Stokçuluğa Ağır Ceza

Yeni tip coronavirüse kaşı mücadele vatandaşı fahiş fiyatlarla kandırarak, yanlış yoldan kar etmeyi amaçlayan işletmelere yönelik para cezası uygulanması yönünde bir karar alındı. Twitter üzerinden video konferans yoluyla açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat ve stokçuluğa yönelik inceleme yapacak, 500 bin liraya varan idari para cezası uygulayabilecek" dedi.

Ticaret Bakanlığı olarak ticari hayatın aksamadan devamı için iç, dış ticaret, gümrükler ve tüketicilerin korunmasına yönelik çok önemli tedbirler aldıklarını belirten Ruhsar Pekcan, "Böyle hassas dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılara geçit vermeyeceğiz. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler, bundan böyle, girdi maliyetlerindeki artış gibi haklı bir sebebe dayanmadan fahiş fiyat artışı yapamayacak." dedi. Bakan Pekcan'ın konuya yönelik açıklamaları şöyledir:

“500 BİN LİRAYA VARAN İDARİ PARA CEZASI”
"Bugüne kadar vatandaşlarımızı fahiş fiyat artışlarına karşı korumak amacıyla Reklam Kurulu eliyle yürüttüğümüz mücadelemize yeni dönemde, çok daha etkin bir şekilde ve kapsamı da genişleterek, oluşturduğumuz Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile devam edeceğiz. Özellikle böyle hassas dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılara geçit vermeyeceğiz. Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler, bundan böyle, girdi maliyetlerindeki artış gibi haklı bir sebebe dayanmadan fahiş fiyat artışı yapamayacak. Ayrıca serbest ticareti ve piyasa dengesini bozan veya tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunamayacak.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına yönelik incelemelerde bulunup, gerektiğinde idari para cezası uygulayacak. Kurul, 500 bin liraya varan idari para cezası uygulayabilecek."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal