Bakanı Albayrak: 'Türkiye, Sanayi Üretimi Endeksi'ndeki Artışla Avrupa Sıralamasında İlk Sırada'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye, Sanayi Üretimi Endeksi'ndeki yüzde 17,6'lık artışla haziranda Avrupa sıralamasında ilk sırada yer aldı.' dedi.

14.08.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-13:05) Bakanı Albayrak: 'Türkiye, Sanayi Üretimi Endeksi'ndeki Artışla Avrupa Sıralamasında İlk Sırada'

Bugün açıklanan sanayi üretim verilerini değerlendiren Bakan Albayrak, 'Sanayi Üretimi Endeksindeki ,6’lık artışla Türkiye, haziran ayında Avrupa sıralamasında ilk sırada yer aldı. Öncü ekonomik göstergelerdeki güçlü toparlanma, büyüme rakamlarıyla ilgili karamsar beklenti içerisinde olanları inşaallah bir kez daha hayal kırıklığına uğratacak.' ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayıyla ilgili sanayi üretim endeksi sonuçlarını paylaştı.

Bu verilere göre mevsim ve takvim tesirinden yalıtılmış sanayi üretimi, haziran ayında bir önceki aya göre % 17,6 arttı.

Konu olan ayda, imalat sanayi sektörü endeksi % 19, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi % 7,8, elektrik, gaz, buhar ile iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi % 6,7 yükseldi.

BAKAN ALBAYRAK AÇIKLADI: TÜRKİYE İLK SIRADA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da gelişmeyi şahsi sosyal medya (twitter) hesabından açıklayarak, sanayi imalatında Türkiye'nin Avrupa'da birinci yer aldığını söyledi.

Bakan Albayrak, 'Türkiye, Sanayi Üretimi Endeksi'ndeki yüzde 17,6'lık artışla haziranda Avrupa sıralamasında ilk sırada yer aldı. Öncü ekonomik göstergelerdeki toparlanma, büyüme rakamlarıyla ilgili karamsar beklenti içerisinde olanları hayal kırıklığına uğratacak.' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal