Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: 'İstihdam Kalkanı' Genç İstihdamını Kolaylaştıracak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İstihdam Kalkanı'nda gençlerin ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştırıcı maddeler olacak. Farkındalık sağlamak için bazı teşvikler sağlayacağız." açıklamasında bulundu.

23.06.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-12:00) Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: 'İstihdam Kalkanı' Genç İstihdamını Kolaylaştıracak
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, istihdamın muhafaza edilmesini hedefleyen "İstihdam Kalkanı" paketinde, gençler ile 50 yaş üzerindeki vatandaşların istihdamını kolaylaştırıcı maddelerin yer alacağını belirtti.

Selçuk, AA muhabirine açıklamasında, genç istihdamına oldukça önem verdiklerini, gençlerin istihdama katılımını destekleyici adımlar atacaklarını belirtti.

Coronavirüs salgını sürecinde, çalışma hayatının değişip dönüştüğünün net bir şekilde görüldüğüne dikkat çeken Selçuk, bu değişime bağlı bir şekilde farklı çalışma modellerinin seçilmeye başlandığına vurgu yaptı.

Esnek çalışma, evden çalışma ile kısmi çalışma modellerinin bahsi geçtiğini hatırlatan Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, dünyayla kıyasladığında kısmi çalışmada çok geride. Hollanda'da iş gücünün yarısı kısmi çalışmada. İsveç'te iş gücündeki her dört kişiden birisi kısmi çalışmada. Bizde ise oran yüzde 9,9 seviyesinde. AB ortalaması yüzde 18'lerde. İstihdam Kalkanı'nda gençlerin ve 50 yaş üzerindekilerin istihdamını kolaylaştırıcı maddeler olacak. Mevzuat anlamında çok sıkıntımız yok ama farkındalık sağlamak için bazı teşvikler sağlayacağız."

Selçuk, kısmi çalışma sistemiyle kadınlar ve 50 yaş üstü kişilerin, iş ve aile yaşamı dengesini daha rahat temin edebileceğini, kendilerine ve ailelerine daha çok zaman ayırabileceğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal