Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Bakan Yerli Otomobilin Fiyatını Açıkladı

Yerli otomobilin dünyada marka olacağını ifade eden Bakan Özlü, “Emsallerinden daha iyi ve daha kaliteli olacak. New York’ta da Tanzanya’da da bu arabaları göreceksiniz” dedi.

22.02.2018-17:17 - (Son Güncelleme: 22.02.2018-16:56) Bakan Yerli Otomobilin Fiyatını Açıkladı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Türkiye'nin yerli otomobil projesinde gelinen son noktayı anlattı. Bakan Özlü, yerli otomobili yapacak şirketin yakında kurulacağını belirterek, "Kesinlikle emsallerinden daha kaliteli daha uygun fiyatlı bir araba üretmek için çalışıyoruz. Modelimizi daha iyi ve fiyat daha üstün kalite üzerine kurmaya çalışıyoruz" dedi. Kurulacak şirkete atanacak CEO için 3 adayla görüştüklerini dile getiren Bakan Özlü, "CEO uluslararası deneyimi olan bir Türk olacak. Otomotiv ve otomotivle ilgili sektörleri tercih ediyoruz. Dünyada bu işi en iyi bilenler kimse onları getireceğiz. Çünkü bir dünya otomobili yapmak istiyoruz" diye konuştu.

AMERİKA'DA SATILACAK

Bir dünya otomobili yapmak istediklerini anlatan Özlü, şunları anlattı: "Rakipleriyle yarışabilen bir otomobil olacak. İhraç edemeyeceğimiz hiçbir şey yapmayacağız. Ne yaparsak yapalım küresel pazara entegre olabilecek şekilde yapacağız. Sadece Türkiye'de değil New York, Tanzanya ve Astana'da da satacağız. Yurtdışına gittiğinizde bizim arabalarımızın oralarda dolaştığını göreceksiniz."

EMSALLERİNDEN ÜSTÜN BİR ARAÇ

Özlü, otomobil piyasasında fiyatları şirketlerin değil piyasanın belirlediğini söyleyen Özlü, "Ürettiğiniz otomobil C segmentindeyse bunun fiyat aralığı 80 ile 100 bin lira arasıdır. 120 bin lira fiyatı olamaz. Üretim maliyetlerini düşürerek o fiyat aralığına girmeye çalışıyorsunuz. Kesinlikle burada amacımız rekabetçi bir fiyat ve emsallerinden daha üstün, daha uygun fiyatlı bir araç üretmektir. Modelimizi daha iyi fiyat ve daha kalite şekilde üretmeye çalışıyoruz" dedi.

YAPISAL REFORMA İHTİYACIMIZ BULUNUYOR

Bakan Özlü, 2021'de piyasaya çıkma amacında olan araçla ilgili süreci şu şekilde özetledi: "Şirketimizi yakında kuracağız, ondan sonra tasarım faaliyetlerine başlıycaz. Teknik ve mali analiz inşallah bitiyor. Tek model ile değil, 4 veya 5 modelle girmek istiyoruz pazara. Şase aynı kalacak, kimi hatcback olacak. SUV de olabilir." Sanayi Bakanı Faruk Özlü, bu süreçte piyasa gözetiminde de yapısal reforma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;