Bakan Varank'tan Bilişim Vadisi Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bugün girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım atıyoruz. İmzalanacak sözleşmeyle ülkemizde ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında girişim sermayesi fonu kurulmuş olacak.' dedi.

05.09.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-13:23) Bakan Varank'tan Bilişim Vadisi Açıklaması
Bakan Mustafa Varank, 'Bugün girişimcilik ekosistemi adına çok vizyoner bir adım atıyoruz. Birazdan imzalanacak sözleşmeyle ülkemizde ilk defa bir teknoparkla katılım bankaları ortaklığında girişim sermayesi fonu kurulmuş olacak.' diye konuştu.

'BİLİŞİM VADİSİ'Nİ TASARIMLA DA ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şu ifadeleri kullandı:

'Bilişim Vadisi'nde ayrıca bir tasarım kümelenmesi kuruyoruz. Mevcut durumda ülkemizde tasarımla özdeşleşen bir teknopark yok. İşte biz Bilişim Vadisi'ni tasarımla da ön plana çıkaracağız. Tasarım stüdyoları, iş geliştirme merkezi, prototip üretim atölyesi, sergi alanı gibi yapılar kurarak, tasarımla sanayiyi daha güçlü etkileşime geçireceğiz.'

'FONA YATIRIM YAPMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK'

Bakan Varank, Bilişim Vadisi'ne ilişkin açıklamasında, 'Bilişim Vadisi, Albaraka Katılım ve Vakıf Katılım ortaklığında 100 milyon liralık bir fon kuruyoruz. Bu fonun miktarını, zamanla daha da artırmanın peşindeyiz. İster yerli ister yabancı olsun fona yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık.' dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal