Bakan Varank'ın İmalat PMI Endeksi Açıklaması

Bakan Mustafa Varank, üretimin öncü göstergelerinden İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin haziran ayında 53,9'a çıkarak, Şubat 2018'den beri en fazla değere çıktığını ve Türkiye'nin, verisi açıklanan bütün ülkeleri geride bıraktığını belirtti.

01.07.2020-12:51 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-12:53) Bakan Varank'ın İmalat PMI Endeksi Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, sosyal medya (twitter) hesabından "Milli Teknoloji Güçlü Sanayi" etiketiyle yaptığı paylaşımında, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) verileriyle ilgili açıklamada bulundu.

Endeksteki artışa işaret eden Bakan Varank, "Üretimin öncü göstergesi İmalat PMI Endeksi haziranda 53,9'a yükseldi. Şubat 2018'den beri en yüksek değer. Böylece, haziran verisi açıklanan tüm ülkeleri geride bıraktık. Yeni normale geçişte imalat sanayi canlanıyor, Türkiye pozitif ayrışıyor." diye konuştu.

Bakan Varank'ın paylaşımındaki grafikte de coronavirüs pandemisi sebebiyle şubat ayından sonra gerilemeye endeksin, nisan ayından itibaren tekrardan artış ivmesi kazanarak haziran ayında 53,9'a çıktığı görülüyor.

Aynı zamanda grafikte, içlerinde ABD, Çin, Fransa ve Rusya'nın da olduğu ülkelerin İmalat PMI değerleri ve Türkiye'nin ulaştığı düzeye kıyaslanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal